Mainos

Nato-maat lisäämässä Kosovon rauhanturvajoukkoja

Nato-maiden lähettiläät ovat tehneet periaatepäätöksen, jonka mukaan tällä hetkellä naapurimaahan Makedoniaan sijoitettuja joukkoja vahvistetaan useilla tuhansilla, kertovat diplomaattilähteet. Natolla on Makedoniassa jo vajaan kahden tuhannen miehen joukko. Huomenna umpeutuu Kosovon rauhanneuvottelujen takaraja. Serbien ja Kosovon albaanien on määrä huomiseen mennessä saavuttaa jonkinasteinen ratkaisu väkivaltaisuuksien päättämiseksi Kosovossa.

Ranska kyseenalaistaa iskut Jugoslaviaan

Ranskan ulkoministeri Hubert Vedrine kyseenalaistaa Naton suunnittelemat ilmaiskut serbejä vastaan. Nato on uhannut serbejä rangaistusiskuilla, elleivät Kosovon rauhanneuvottelut tuota tulosta. Vedrine sanoi Ranskan televisiolle antamassaan lausunnossa eilen, ettei Nato voi reagoida neuvottelun lopputulokseen automaattisilla ilmaiskuilla. Vedrinen mukaan neuvottelujen epäonnistuessa tilanne on analysoitava ja katsottava, kuka siitä on vastuussa.

Ranska on Vedrinen johdolla irtautunut ensimmäisenä yhteisestä länsiliittoumasta, joka kannattaa Naton ilmaiskuja serbejä vastaan jos neuvottelut epäonnistuvat. Vedrine ei kommentoinut maansa näkemystä tarkemmin, mutta asiantuntijat arvelevat Ranskan hakevan tukea näkemykselleen myöhemmin YK:lta.
(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.