Mainos

Nato haluaa Gaddafin vallasta – ilmaiskut tihentyvät

Sotilasliitto Naton puolustusministerit ovat kokoontuneet tänään Brysselin pohtimaan Libya-operaation jatkoa. Ministerit vaativat jälleen Libyan johtajaa luopumaan vallasta. Samaan aikaan Naton ilmaiskujen Tripoliin kerrottiin olevan tähänastisista kiivaimpia.

Natolla on YK:n valtuutus suojella siviilejä Muammar Gaddafin joukkojen väkivallalta. Viime viikolla Nato antoi operaatiolle lisäaikaa syyskuun lopulle. Sotilasliitto pohtii kuitenkin jo myös sitä, minkälaisen roolin se ottaa Libyassa, kun Gaddafin hallinto kaatuu.

– Gaddafin tapauksessa ei ole enää kyse siitä, joutuuko hän lähtemään vaan siitä, milloin se tapahtuu. Se voi kestää viikkoja, mutta voi yhtä hyvin tapahtua jo huomenna, vakuutti Naton pääsihteeri Anders Fogh Rasmussen.

– Emme tavoittele Natolle määräävää roolia Libyassa kriisin päätyttyä.

Gaddafin joukot moukaroivat tänään kranaatein kapinallisten hallussa olevaa Misratan kaupunkia kolmelta suunnalta. Kapinallisten ilmoituksen mukaan 10 kapinallista kuoli ja 26 haavoittui tulituksessa.

Rasmussen vaati useampia Nato-maita osallistumaan operaatioon. Suurimman osan iskuista tehneiden Ranskan ja Britannian joukot potevat jo sotaväsymystä.

Gaddafin tarrautuessa valtaansa yhä useammat maat ovat tunnustaneet kapinallisneuvoston Libyan viralliseksi edustajaksi, tuoreimpana Espanja tänään. EU:lla on toimisto Bengasissa.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Katso Maarit Roihan juttu (Seitsemän uutiset 8.6.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.