Mainos

Nato ei innostu Milosevicin ehdotuksesta

Jugoslavian presidentin Slobodan Milosevicin ehdotus YK:n siviilitarkkailijoiden sijoittamisesta Kosovoon ei vastaa Naton vaatimuksia. Joukkojen luonnetta ei muuten tarkennettu.

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton ja Britannian pääministeri Tony Blair ovat yhtä mieltä siitä, että Jugoslavian uusin ehdotus Kosovon ratkaisuksi on kaukana Naton vaatimuksista. Britannian edustaja kertoi Clintonin ja Blairin puhuneen ehdotuksesta puhelimessa.

Nato vaatii serbejä vetämään joukkonsa Kosovosta ja päästämään alueelle kansainväliset tarkkailijajoukot turvaamaan albaanipakolaisten kotiinpaluu. Milosevic on sanonut hyväksyvänsä YK:n alaisen siviilitarkkailijajoukon Kosovoon.

Annan: Jugoslavian lupailut rohkaisevia

YK:n pääsihteeri Kofi Annan pitää Milosevicin ja Venäjän lähettilään Viktor Tshernomyrdinin käymien neuvottelujen tuloksia rohkaisevina.

Pääsihteerin tiedottajan mukaan Annan odottaa kärsimättömänä tarkempia yksityiskohtia keskustelujen kulusta. Annan matkustaa Moskovaan 29. huhtikuuta keskustelemaan Venäjän johdon kanssa Kosovon kriisistä.

Venäjä aikoo taivutella Nato-johtajia neuvotteluihin

Venäjän erityislähettiläs Viktor Tshernomyrdin sanoo olevansa valmis tapaamaan Nato-johtajia jo huomenna, kertoo uutistoimisto Interfax. Hänen mukaansa Naton olisi aika suostua neuvotteluihin Jugoslavian merkittävän kompromissiehdotuksen johdosta.

Kosovon kriisi on esillä tänään Washingtonissa alkavassa Naton huippukokouksessa. Venäjä on ilmoittanut, ettei se osallistu huippukokoukseen protestina Naton pommituksille.
(MTV3-STT-Reuters)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.