Nashville Predators ällistyi Joakim Kemellin tilanteesta: "En voi uskoa"

Joakim Kemellilltä kysyttiin, minkälaisen pelaajan Nashville sai – nuorelta kiekkotähdeltä ytimekäs vastaus 1:55
Kuuntele videolta Joakim Kemellin tunnelmat NHL:n varaustilaisuuden jälkeen.

Nashville Predatorsia odotti iloinen yllätys, kun suomalaishyökkääjä Joakim Kemell oli heidän varattavissaan jääkiekon NHL:n varaustilaisuuden 17. pelaajana.

Kemelliä oli povattu monin paikoin varaustilaisuuden kärkikymmenikköön, mutta suomalainen olikin yhä saatavilla, kun Nashville pääsi tekemään valintaansa numerolla 17. Predatorsin GM David Poile esitti tästä hämmästyksensä.

– Sanomme aina samaa. En voi uskoa, että pelaaja oli vielä siellä, Poile sanoi Sportsnetille.

– Olimme rankanneet hänet kärkikymmenikköömme, ja 17:ntenä tilanne oli varsin hyvä. Emme ajatelleet, että hän olisi siellä. Se oli pienoinen yllätys meille, mutta hänen saamisensa on ehkä hyvä alku ensi kauteen.

Predatorsin apulais-GM ja pelaajatarkkailun johtaja Jeff Kealty ylisti Kemelliä tämän ominaisuuksista. Hän kehui suomalaista lahjakkaaksi hyökkääväksi pelaajaksi.

– Hän on todella vahva jaloillaan, hän osaa pelata ruuhkassa, ja hänellä on erinomainen laukaus. Hänellä on kyky kärkikuusikkoon (kahteen ensimmäiseen ketjuun) ja kyky tuottaa NHL:n tasolla, Kealty kehaisi.

Suomalaisista pelaajista ensimmäisenä NHL:n tämänvuotisessa varaustilaisuudessa poimittu Kemell pelasi viime kauden alun vahvasti. Kovin tehotehtailu kauden loppua kohden hiipui, ja lupaus nakutti lopulta JYPissä 39 SM-liigan runkosarjaottelussa 15+8=23 tehopistettä.

Lue myös:

    Uusimmat