Kaapo Kakko varattiin NHL:ään toisena – "Fanit pääsevät näkemään, kun tämä poika kasvaa heidän silmiensä edessä"

Kaapo Kakko on varattu jääkiekon NHL:ään toisella varausvuorolla. 18-vuotiaan suomalaislaitahyökkääjän varasi New York Rangers.

Vancouverissa pidettävän varaustilaisuuden ykkösvaraus oli New Jersey Devilsin valitsema yhdysvaltalainen keskushyökkääjä Jack Hughes.

Ykkösvarauksen oli ennakoitu olevan valinta Hughesin ja Kakon välillä. Hughes oli ennakkoarvioissa lievä ennakkosuosikki, koska hän on keskushyökkääjänä hyvin monikäyttöinen pelaaja, ja hänellä arvioitiin myös olevan vielä enemmän hyödyntämätöntä potentiaalia.

187-senttinen Kakko puolestaan on fyysisesti valmiimpi pelaaja ja valmis NHL:ään jo ensi kaudella. 179-senttinen Hughes on Kakkoa kolme kuukautta nuorempi.

Kakko pelasi päättyneellä kaudella Liigaa TPS:ssä ja nakutti runkosarjassa 45 ottelussa tehot 22+16. Hän pelasi vuodenvaihteessa myös alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa ja kuului toukokuun MM-kisoissa Leijonien kultajoukkueen näkyvimpiin pelaajiin. Kakko keräsi MM-kisoissa tehot 6+1.

–  Hän on upea nuori mies. Hän on pelaaja, joka nuorempana pelasi aina itseään vanhempien poikien kanssa. Nyt hän on pelannut MM-kisoissa jo ennen varaamistaan. Se on aikamoinen tarina, Rangersin puheenjohtaja John Davidson sanoi NHL.comin mukaan.

–  Meille New Yorkissa tämä on käänteentekevää, siitä ei ole kysymystäkään. Loistava lahjakkuus, hyvä poika, jalat maassa, rauhallinen. Tuskin maltan odottaa että fanit Madison Square Gardenilla pääsevät näkemään, kun tämä poika kasvaa heidän silmiensä edessä. Siitä tulee mahtavaa.

Suomalaisilla vahva putki

Viimeksi suomalaispelaaja varattiin kakkosena NHL:ään vuonna 2016, kun Winnipeg varasi Patrik Laineen. Kukaan suomalainen ei ole vielä yltänyt ykkösvaraukseksi, eikä Kakkokaan aivan pystynyt tekemään historiaa.

Suomalaisedustus on kuitenkin ollut viime vuosina vahvaa: nyt jo neljänä perättäisenä vuonna kolmen kärkivarauksen joukossa on ollut suomalaispelaaja.

Kakko teki viimeisellä liigakaudellaan ennen NHL-varausta enemmän maaleja kuin Laine ja vuoden 2013 kakkosvaraus Aleksander Barkov.

Päähuomion saaneen kärkikaksikon jälkeen kolmas varausvuoro oli Chicago Blackhawksilla, joka otti kanadalaissentteri Kirby Dachin. Colorado Avalanche valitsi neljännellä vuorolla kanadalaispuolustaja Bowen Byramin.

Kakon jälkeen korkein eurooppalaisvaraus oli Detroitin kuudentena varaama saksalaispuolustaja Moritz Seider.

Hughes innoissaan ykkösvarauksesta

Ykkösvaraus Hughes pelasi tämän kauden Yhdysvaltain jääkiekkoliiton NTDP-kehitysjoukkueessa USHL-sarjassa. MM-kisoissa hän jäi kolmeen syöttöpisteeseen.

–  Olen ihan liekeissä. Olen niin innoissani, että pääsen Devilsiin. Siellä on hienoja ihmisiä, hieno organisaatio, Hughes hehkutti.

Hughes oli etukäteen hehkuttanut sitä, kuinka hienoa on, että hän ja Kakko pääsevät perinteisten vihollisten Devilsin ja Rangersin leireihin, meni valinta sitten miten päin hyvänsä. Devils pelaa kotiottelunsa Newarkissa ja Rangers Hudson-joen toisella puolella Manhattanilla, ja samassa divisioonassa pelaaville joukkueille tulee paljon keskinäisiä kohtaamisia.

–  Meidät linkitetään yhteen pitkäksi aikaa, Devilsiin ja Rangersiin, siitä tulee siistiä ja hauskaa, Hughes sanoi ja vertasi tilannetta Washingtonin ja Pittsburghin tähtipelaajien Aleksandr Ovetshkinin ja Sidney Crosbyn pitkään jatkuneeseen keskinäiseen kilpailuun.

–  En sano, että meistä tulee kuin Ovetshkin ja Crosby, mutta tämä on siistiä.

Lue myös:

    Uusimmat