Kaapo Kakko nousi tuoreimman NHL-listauksen ykkösnimeksi – ”Emme ole kiinnittäneet häneen tarpeeksi huomiota”

TPS:n riveissä upeaa kautta pelaava Kaapo Kakko on yksi NHL:n kesän varaustilaisuuden kuumimpia nimiä. Suuri kanadalainen urheilusivusto Sportsnet listasi Kakon jo koko varaustilaisuuden ykköseksi.

18-vuotias Kakko on käynyt läpi koko kauden tiukkaa taistoa NHL:n ykkösvarauksen tittelistä Jack Hughesin kanssa arvostettujen asiantuntijoiden ja kiekkojulkaisujen listauksissa. Sportsnetin tuoreimmassa listauksessa Kakko nousi jo kärkinimeksi ohi taitavan Hughesin.

– Uskon yhä, että Jack Hughes on kaikista dynaamisin pelaaja tässä varausluokassa, mutta emme ole kiinnittäneet tarpeeksi huomiota Kaapo Kakkoon, ja siihen, mitä hän on tehnyt tämän kauden aikana, Sportsnetin toimittaja Sam Cosentino perustelee.

– Hän oli syksyllä erinomainen pelaaja SM-liigassa. Sitten näimme hänen sankarillisia otteitaan nuorten MM-kisoissa, joiden jälkeen hän on jatkanut upeita esityksiään Suomessa.

Kakko on tehnyt SM-liigassa hurjaa jälkeä ikäisekseen. Suomalaistähti on saalistanut 44 pelaamassaan ottelussa jo 21 maalia ja 15 maaliin johtanutta syöttöä. Kakkoa paremmat tehopisteet alle 18-vuotiaana on kerännyt vain Aleksander Barkov ja Mikael Granlund. Taakse jäävät jopa viime vuosina varaustilaisuuksissa korkealla varatut Patrik Laine ja Jesperi Kotkaniemi.

– Patrik Laineella ja Jesperi Kotkaniemellä on samanlainen urapolku kuin hänellä. Kun hänen tehojaan vertaa aikaisempiin suomalaisiin pelaajiin ennen häntä, hän on tehnyt enemmän pisteitä ja kerännyt enemmän peliminuutteja kuin muut.

Lue myös:

    Uusimmat