Mainos

NASA lyttää venäläisten ennusteet tappaja-asteroidista

Venäläistiedemiesten ennusteiden mukaan valtava asteroidi saattaa iskeytyä maahan vuonna 2036. Kyseessä on Apophis-niminen asteroidi, jolla on mittaa noin 270 metriä. NASA:n mukaan mahdollisuudet sille että tappaja-asteroidiksi nimetty Apophis iskeytyisi maahan, ovat kuitenkin minimaaliset.

- Periaatteessa he ovat oikeassa, on mahdollisuus että vuonna 2036 Apophis voi osua maahan, toteaa NASA:n edustaja Donald Yeomans CBS:n haastattelussa.

- Tuon tapahtuman todennäköisyys on kuitenkin vain yksi 250 000:sta.

NASA itse ennusti vielä vuonna 2004, että Apophis voisi osua maahan vuonna 2029. Sittemmin se on kuitenkin korjannut arviotaan lisähavaintojen perusteella.

NASA:n mukaan Apophis tulee todennäköisesti melko lähelle maata vuoden 2012 loppupuolella ja 2013 alkupuolella. Tällöin asteroidia pystyy tarkkailemaan maasta käsin teleskooppien ja tutkien avulla. Mikäli tuolloin näyttää siltä, että asteroidi uhkaa lähteä vaaralliselle reitille, aikoo NASA laatia suunnitelman asteroidin kurssin muuttamiseksi.

Yksinkertaisimmillaan asteroidin kurssia voi muuttaa ajamalla sitä päin avaruusaluksella. Näin tehtiin muun muassa vuonna 2005, kun Deep Impact -aluksella törmättiin Temple 1 -asteroidiin.

(MTV3)

Lue myös CBS:n uutinen

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.