Mainos

Nasa: Discovery avaruuteen ensi viikon tiistaina

Alun perin Discoveryn piti lähteä liikkeelle viime viikon keskiviikkona, mutta sensoriongelmien vuoksi laukaisu lykkääntyi. Vika on nyt todennäköisimmin löytynyt.

Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa yrittää laukaista Discovery-sukkulan avaruuteen ensi viikon alussa.

Nasa on ilmoittanut, että polttoainesensorin vika on nyt mitä todennäköisimmin paikannettu, ja sukkula voi lähteä matkaan Kennedyn avaruuskeskuksesta Floridasta ensi viikon tiistaina kello 17.44 Suomen aikaa.

Alun perin Discoveryn piti lähteä liikkeelle viime viikon keskiviikkona, mutta sensoriongelmien vuoksi laukaisu lykkääntyi.

Onnistuessaan sukkulan lähtö olisi ensimmäinen sitten Columbian, joka räjähti vuonna 2003 pian laukaisun jälkeen. Turmassa kuoli seitsemän astronauttia.

Discovery-sukkulan astronauttien tarkoituksena on testata 12-päiväisen lennon aikana turvajärjestelmien toimintaa sekä toimittaa tarvikkeita kansainväliselle ISS-avaruusasemalle.

Jos lähtö jostain syystä viivästyy ensi kuuhun, seuraava mahdollisuus yrittää laukaista Discovery avaruuteen on syyskuussa.

Tätä pidempi viivästys saattaa uhata jopa koko kansainvälisen avaruusaseman rakennustöitä sekä Nasan pitkän tähtäimen suunnitelmia kuu- ja Mars-lennoista.

(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.