"Näppäilyvirhe" nosti Juhapekan viime vuoden tulokuninkaaksi – kertoo nyt MTV:lle, minkä asian kohu opetti

Vuosi sitten tulolistojen kärjessä komeili hämeenlinnalaisen Juhapekka Piiroisen nimi. 133,7 miljoonan euron pääomatulot olivat kuitenkin kaikkea muuta kuin totta.

Kun Juhapekka Piiroisen nimi nousi vuosi sitten aamukahdeksalta esiin, alkoi monissa toimituksissa ankara googlailu. Kuka on tulolistan kärkeen noussut Piiroinen, josta ei löydy julkisuudesta juuri mitään tietoja?

Selvisi, että nelikymppinen Piiroinen toimi Goofy Unicorn -nimisen pelialan yrityksen toimitusjohtajana ja koodarina.

Piiroinen joutui suuren mediahuomion kohteeksi, ja vielä suuremman huomion hän sai, kun selvisi, että jättimäiset pääomatulot olivat pelkkä näppäilyvirhe.

Verokuninkaaksi kruunattiin mies, jonka jättitulot olivatkin näppäilyvirhe – MTV Uutiset selvitti, mistä on kyse 3:11
Näin vuoden 2021 verotietoja hämmästeltiin syksyllä 2022.

"Poissa ihmisten mielestä"

Mutta mitä Piiroiselle kuuluu nyt, vuosi kohun jälkeen? Mies vastaa MTV Uutisten haastattelupyyntöön sähköpostitse. Hän kertoo asuvansa nykyään ulkomailla, koska nykyinen työnantaja teki hänelle "tarjouksen, josta ei voinut kieltäytyä".

– Olen pyrkinyt olemaan poissa ihmisten mielestä sekä keskittymään omaan hyvinvointiin ja liikuntaan.

Piiroinen kirjoittaakin juosseensa puolimaratonin, jota hän piti aikaisemmin mahdottomana tavoitteena. Nyt miehen mielessä siintää maratonin juokseminen.

"Jokainen tekee virheitä"

Juhapekka Piiroinen kertoo, että viime vuonna hektistä aikaa kesti pari viikkoa, mutta sen jälkeen hän on saanut olla rauhassa. 

– Ehkä se suurin elämänkokemus oli vain vahvistus sille, että osa ihmisistä on vain läsnä elämässä silloin, kun heille on siitä jotain hyötyä tai jos he haluavat sinulta jotain. 

Hän kertoo myös ihmisten kateellisuuden, katkeruuden ja pahansuopaisuuden nostaneen päätään.

– Se on ymmärrettävää, sillä aika moni voi pahoin omassa elämässään ja tarvitsee kolmannen osapuolen käsitelläkseen omaa oloansa. Tämä johtunee taasen ihmisten kokemasta stressistä ja mahdollisesta elämänhallinnan puutoksesta, johon itse olen kokenut parhaaksi hoidoksi ulkona liikkumisen ja hetkessä läsnä olemisen ilman puhelinta.

Piiroinen muistuttaa, että jokainen tekee virheitä.

– Sitä kutsutaan oppimiseksi, kunhan niitä ei toista kerta toisensa jälkeen ja pitää muistaa olla itselle armollinen sekä katsoa välillä peiliin.

Asia 60 sekunnissa – Näin tarkastat verotiedot 0:54

Lue myös:

    Uusimmat