Mainos

Nappa: Älä kanna vettä ja suolaa kotiin

Keventäjien ruokatoimittaja Kati Nappa valitsisi kaupan lihatiskiltä valmiiksi pakatun marinoidun tuotteen, mikäli sellainen täytyisi valita.

- Ostaisin lihan valmispakkauksessa, joka on käsitelty hygieenisesti tehtaassa, paketissa on päivämäärät ja muut tiedot, jolloin tiedät tarkkaan mitä saat. Kaupan lihatiskiltä ostettu marinoitu liha voi olla vähän vanhentunutta, ja marinointi on tehty peittämään makua, Nappa kertoo MTV:n Huomenta Suomessa.

Nappa ihmettelee, miten esimerkiksi kala voi maistua kalalle, jos siinä on kovasti lisämausteita.

Marinoidut ruuat ovat nopeita valmistaa, mutta tuotteen lihapitoisuus jää vähäisemmäksi kuin marinoimattoman.

- Lihahyllyllä pitää olla tarkkana. Uutena kaupoissa on kevyesti suolattu liha, jonka lihapitoisuus voi olla 80 prosenttia ja loppu vettä ja suolaa. Minä en kantaisi vettä ja suolaa kotiin kaupasta.

- Marinoimattomia tuotteita ostettaessa maksat täydestä lihasta. Marinoidut tuotteet sisältävät muun muassa vettä, öljyä, mausteita, aromivahventeita ja sakeuttamisaineita.

Nyrkkisääntönä Napan mukaan on hyvä pitää lisäaineiden listaa - mitä pidempi lista, jätä tuote ostamatta.

Ruokatoimittaja ei itse syöttäisi lapsille kovin paljoa lisäaineita sisältäviä tuotteita. Hän kannustaa ihmisiä marinoimaan lihan itse käyttäen esimerkiksi viinietikkaa, sitrushedelmiä tai valkosipulia.

(MTV3)

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.