Näpäytys ihannevartaloisille – naturismi on kuin läpileikkaus Suomen kansasta

Elämäntapanakuilu on mahdollista Suomessa muutamilla eri paikkakunnilla tai oman kodin kupeessa.

Nudismi tulee latinan kielestä ja tarkoittaa alastomuuden harrastamista, eli tapaa olla alasti ilman muuta syytä kuin alasti olemisen ja alastomuudesta nauttimisen vuoksi.

Se painottuu alasti olemiseen silloin, kun olosuhteet sen sallivat. Nudismia harrastetaan piilossa muilta ihmisiltä, yksin tai oman perheen keskuudessa.

Naturismi taas edustaa aatteellista ja järjestäytynyttä alastomuuden harrastamista, toisin sanoen sosiaalista alastomuutta.

Naturismin harrastamineen liittyvät luonnollisuus, luonnonläheisyys ja luonnolliseksi koettua alastomuus.

Naturismi on peräisin Saksasta, jossa alastonkulttuuriin kuuluvat muun muassa luonnosta ja auringosta nauttiminen sekä erilaisten yhteispelien harrastamien muiden alastomien kanssa.

"Naturismi on luonnon kanssa sopusoinnussa oleva elämäntapa, johon kuuluu yhteinen alastomana toimiminen yhdistyneenä omanarvontunnon vahvistamiseen sekä toisten ja ympäristön huomioon ottamiseen, terveellinen elämä puhtaassa luonnossa", määrittelee Kansainvälinen naturistiliitto INF.

Suomessa naturismia on mahdollista harjoittaa muutamilla eri paikkakunnilla.

Ei mitään ihannevartaloita

Naturistipiireissä liikkuva Timo kertoo, että tapahtumiin tullaan sellaisena kuin ollaan.

– Kaikki kunnioittavat itseään semmoisena kuin luoja on heidät luonut. Tapahtumissa ei ole minkäänlaista karsinaa tai juorukerhoa ketään vastaan. Tämä on silmiinpistävää, sillä tapahtumissa on kaikkea muuta kuin mallivartaloisia ihmisiä.

Timo toteaakin, että naturistipiirit ovat kuin läpileikkaus Suomen kansasta. Mukaan mahtuu normaalipainoista ja ylilihavaakin ihmistä.

– Täydellinen ihminen ehkä pelkää tulla näyttämään vartaloaan, pelkää tulevansa tuijotetuksi. Ehkä heille riittää se, että he ihailevat peilistä itse itseään. Ei kukaan tule tapahtumiin ihailtavaksi tai saadakseen ihastumista.

– Naturistit näpäyttävät ihannevartaloista ihmistä. Se on jonkinlainen protesti atleettia tai liikunnalla aikaan saatua, harjoitettua vartaloa kohtaan.

– Hyvin vähällä määrällä ihmisistä on harjoitettu vartalo. Porukka on niin ikääntynyttä, keski-ikä tapaamisissa on lähempänä kuuttakymmentä kuin viittäkymmentä vuotta.

Kuvat: Colourbox

Studio55.fi/Siiri L'Ecuyer

Lähde: Wikipedia

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja