Mainos

Nännilääkärijutun syyttäjä: Onneksi korkein oikeus ymmärsi

Syyttäjän mukaan korkeimman oikeuden (KKO) tämänpäiväinen "nännilääkäripäätös" on tärkeä ennakkopäätös seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Kihlakunnansyyttäjä Maarit Ketonen Oulun syyttäjänvirastosta sanoo MTV3:n uutisille, ettei KKO ole aiemmin ottanut kantaa nyt soveltamaansa rikoslain pykälään.

- Ensinnäkin tässä pohdittiin, onko teolla ylipäätään ollut seksuaalista luonnetta ja onko lääkäri taivuttanut potilaan tekoon. Tärkeää oli myös se, onko potilaan ja lääkärin välille syntynyt laissa mainittu erityinen riippuvuusasema. Mielestäni korkein oikeus näki hyvin, että ehdot täyttyvät tässä tapauksessa.

KKO:n mukaan lääkäri käytti törkeästä hyväkseen potilaansa luottamusta ja tutkimustilanteeseen liittynyttä erityistä riippuvuussuhdetta. Aiemmat oikeusasteet olivat muun maussa tästä eri mieltä.

- Onneksi korkein oikeus ymmärsi tämän asian. Tietysti tämä oli hankala juttu. Tässä ehkä piti mennä näin pitkälle, Ketonen pohtii aiempia syytteiden hylkäämisiä.

Syyttäjä uskoo, että pitkä prosessi on ollut parikymppiselle asianomistajalle erityisen raskas.

- Varsinkin se, että alemmat oikeusasteet eivät uskoneet hänen kantaansa. Tämä prosessi kesti niin kauan.

KKO:n mukaan teko kokonaisuudessaan kieli lääkärin tavoitelleen seksuaalista tyydytystä. Merkitystä oli myös sillä, että potilas oli voimakkaasti kokenut lääkärin toimien kuuluvan pikemminkin parisuhteeseen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.