Nämä tutut yhtiöt jäivät ilman Business Finlandin kohuttua koronarahoitusta – joukossa lasten suosikki HopLop ja tunnettu pikaruokaketju

Yrittäjät moittivat Business Finlandin tukimallia – start-up-konsultti lähettää tuimat terveiset elinkeinoministerille 7:49
Yrittäjät ovat moittineet Business Finlandin tukimallia.

Moni yritys on halunnut osingoille Business Finlandin jakamista tuista koronakriisin kanssa painiville yrityksille. Kaikkia onni ei kuitenkaan suonut, ja moni tunnettukaan yritys ei onnistunut vakuuttamaan hakemuksellaan kehitysrahoituksen saamiseksi.

Ehkä eräs tunnetuimmista ilman rahoitusta jääneistä yrityksistä on lasten seikkailupuistoja pyörittävä HopLop Oy.

Seikkailupuistoyrityksellä on talouslukujen perusteella ollut kannattavuushaasteita, sillä vaikka liikevaihto on kasvanut viime vuosina, on yrityksen tulos painunut runsaasti pakkasen puolelle. Vuonna 2018 yritys teki lähes neljä miljoonaa euroa tappiota. Henkilöstön määrän kasvun perusteella yritys on kuitenkin kasvanut viime vuosina.

Rahoitta jäivät falafel-firma ja Heinon Tukku

Toinen nimekäs toimija on Fafa's falafel-ketjusta tunnettu Fafa's Plats Oy, jonka liikevaihto on kasvanut tasaisesti viime vuosina. Vuonna 2018 runsaan kahdeksan miljoonan liikevaihtoa pyörittänyt firma teki samana vuonna runsan puolen miljoonan tuloksen.

Yksi ilman rahoitusta jääneistä yrityksistä oli Heinon Tukku oy, joka pyörittää vuosittain runsaan parinsadan miljoonan euron liikevaihtoa ja tekee vuosittain miljoonatuloksen maahantuonnin ja tukkukaupan saralla.

Myös liikevaihtoaan tasaisesti kasvattanut matkailuautoja myyvä Best-Caravan Oy jäi ilman rahoitusta.

Ei rahaa opiskelijaravintolalle tai jääkiekkoseuroille

Myös Turussa opiskelijaruokailua järjestävä Unica Oy jäi ilman rahoitusta. Lähes yhdeksän miljoonan euron liikevaihdolla opiskelijaravintolayritys teki runsaan puolen miljoonan euron tuloksen. Myös toinen turkulainen yritys, Logomo-keskusta pyörittävä Logomo Oy jäi ilman rahoitusta.

Ilman rahoitusta jäi myös joukko urheiluseuroihin kytkeytyneitä yrityksiä. Näppejään jäivät nuolemaan Hockey-Team Vaasan Sport Oy, Pelicans Ravintolat Oy ja KalPa Oy.

Lue myös:

    Uusimmat