Nämä tuotteet ovat Suomessa Euroopan kalleimpia

EU:n tilastolaitoksen Eurostatin mukaan Suomi on euroalueen kallein maa. Kuluttajahinnat olivat vuonna 2010 jopa 23 prosenttia EU:n keskiarvoa korkeammat.

Suomessa jalkineet ovat kalleimpia koko EU:ssa. Vaatteet taas ovat Ruotsissa EU-maiden kalleimpia. Ainoa selvästi edullinen asia Suomessa on kommunikointi.

Selvästi keskitasoa kalliimpia Suomessa ovat myös vaatteet, alkoholi ja tupakka, matkustaminen, hotellit ja ravintolat. Myös huonekalut ovat hieman keskitasoa kalliimpia.

Naapurimaahan Ruotsiin on kuitenkaan turha lähteä kauppareissulle, ellei haikaile huonekaluja tai jalkineita. Huonekaluja saa maasta koko Euroopan keskitasoa halvemmalla, ja jalkineita hieman edullisemmin kuin Suomesta.

Kuitenkin alkoholijuomat ja tupakkatuotteet, ruoka ja virvoitusjuomat, sekä vaatteet ovat Ruotsissa kalliimpia kuin Suomessa.

Virossa hinnat ovat yleisesti keskiarvoa alhaisemmat, joten maa on edelleen oiva paikka ruoan, virvoitusjuomien, alkoholin ja tupakan ja jalkineiden noutamisen suhteen. Vaikka hinnat ovat edullisempia Virossa kuin Suomessa, ovat esimerkiksi jalkineiden hinnat maassa jo keskiarvoa korkeammalla, ja vaatteet keskiarvon kohdilla.

Nämä maat edullisia

Englannissa vaatteiden ja jalkineiden hinnat ovat keskiarvoa alhaisemmat, kun alkoholi ja tupakka maksavat huomattavasti enemmän kuin kalliissa Suomessa.

Bulgaria on EU-maista edullisin jalkineiden, vaatteiden, ruoan ja alkoholi- ja tupakkatuotteiden suhteen. EU-ehdokasmaa Turkista löytyvät kuitenkin koko listan edullisimmat jalkineet ja vaatteet. EU:n ulkopuolinen Makedonia on keskiarvoltaan kaikista Euroopan maista edullisin.

Lähde: Eurostat

Kuva: Colourbox

MTV3/Siiri L'Ecuyer

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja