Nämä tekijät vaikuttavat seksikumppanien määrään: Tutkimus selvitti elämäntapojen merkityksen seksielämälle

Urheilullisilla naisilla on enemmän seksikumppaneita kuin sohvaperunoilla, tuore tutkimus paljastaa.

Sporttisemmat naiset ovat 73 prosenttia liikuntaa vieroksuvia todennäköisemmin harrastaneet seksiä vähintään kymmenen seksikumppanin kanssa, kertoo BMJ Sexual & Reproductive -julkaisussa esitelty tutkimus.

Sitä vastoin miehillä määrään vaikutti tulotaso. Ne, jotka tienasivat vähiten tai eniten, olivat kerryttäneet enemmän seksikumppaneita.

Anglia Ruskinin yliopiston tutkijat tarkastelivat liki 7000 yli 50-vuotiaan suhdetietoja tutkiakseen, millaiset tekijät vaikuttavat seksikumppaneiden määrään. Tutkimuksesta uutisoi muun muassa The Sun.

Alkoholi, tupakka ja avioerokin vaikuttavat

Vaikka sporttisuus yhdistettiin naisten kohdalla seksikumppanien suurempaan määrään, terveelliset elämäntavat eivät kuitenkaan suoraan kerro seksikumppanien vaihtuvuudesta. Tutkimuksessa havaittiin nimittäin, että myös alkoholia juovat ja tupakoivat miehet ja naiset ovat harrastaneet seksiä vähintään kymmenen ihmisen kanssa kaksi kertaa todennäköisemmin kuin näistä paheista kieltäytyvät.

Myös koettu avioero tai se, ettei koskaan ole mennyt naimisiin kertoivat tutkimuksen mukaan suuremmasta seksikumppanien määrästä. Seksikumppaneita oli keskivertoa enemmän ollut myös biseksuaaleilla naisilla ja homoseksuaaleilla miehillä.

Viidennes tutkimukseen osallistuneista miehistä kertoi seksivalloitustensa lukumäärän olevan kaksinumeroinen, naisista vain yksi 12:sta.

Tutkijat toivovat, että tulokset auttavat lääkäreitä tunnistamaan ihmiset, joilla on suurin riski sairastua sukupuolitauteihin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja