Mainos

Nämä ovat Asuntomessujen toimivimmat kohteet

Työtehoseuran tutkimus arvioi Kuopion asuntomessujen asuntoja arjen näkökulmasta. Arvioinnin tavoitteena oli löytää hyviä esimerkkejä messukohteista, joissa oli toteutettu ekotoimivia asumisen ratkaisuja arjen näkökulmasta.

TTS:n arviointiraati tutustui alueen omakotitalojen pohjapiirustuksiin ja valitsi niistä 12 lupaavinta kohdetta, joihin tutustuttiin paikan päällä. Lopulta niistä valittiin kolme taloa, jotka täyttivät suurelta osin TTS:n asettamat arviointikriteerit.

Toiminnallisesti parhaiksi taloiksi raati valitsi kohteet 20 Jämerä-Aatos, 38 Omatalo Kallan Majakka sekä kohteen 31 Teematalo.

Arvioinnissa keskityttiin talojen keittiö-, vaatehuolto- ja peseytymistiloihin sekä eteiseen, kuraeteiseen ja säilytystiloihin. Myös makuu- ja olohuoneiden sekä muiden tilojen toimivuutta arvioitiin erilaisten käyttäjien näkökulmista.

– Arvioinnin tarkoituksena on suunnata messukävijöiden huomio asunnon toiminnallisuutta ja asumismukavuutta parantaviin ratkaisuihin, joita Kuopiossa on toteutettu ilahduttavan monessa näyttelykohteessa, kertoo projektipäällikkö Heli Mäntylä TTS:sta.

Arvioinnin lähtökohtana olivat asunnon toiminnallisuus, ergonomisuus, energiataloudellisuus, esteettömyys, kestävä kehitys, turvallisuus ja helppohoitoisuus. Lisäksi tärkeää on talon muuntojoustavuus, joka tukee elinkaarisuunnittelua. Hyvä omakotitalo toimii arjessa ja muuntuu käyttäjiensä tarpeiden mukaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.