Nämä Melania Trumpin jäätävimmät hetket ovat jääneet historiaan – neljää vuotta Valkoisessa talossa värittivät kohuilmeet, avioerohuhut ja erikoiset kannanotot

Melania Trump ehti kohauttaa useaan otteeseen niiden neljän vuoden aikana, jolloin hän oli Yhdysvaltojen ensimmäinen nainen.

Vuonna 2017 slovenialaissyntyinen malli Melania Trump sai opetella täysin uudenlaisen roolin ja ottaa hoitaakseen sen velvollisuudet, kun hänestä tuli Yhdysvaltojen ensimmäinen nainen hänen puolisonsa Donald Trumpin astuessa Yhdysvaltojen presidentin virkaan. Donald Trumpin kausi presidenttinä jäi yhteen, ja hän sekä Melania Trump poistuivat Valkoisesta talosta tammikuussa 2021, kun Yhdysvaltojen nykyinen presidentti Joe Biden puolestaan astui virkaansa. 

Noiden neljän vuoden aikana Melania Trump jätti jälkensä erinäisten kuvailujen mukaan Valkoisen talon historian "yksityisimpänä" sekä myös "vastahakoisimpana" ensimmäisenä naisena. Trump ei ole koskaan vaikuttanut olevan juurikaan julkisuuden perään, ja ensimmäisenä naisena hän hoiti käytännössä ainoastaan kaikki pakolliset velvollisuutensa. 

Historiaan on jäänyt kuitenkin useita hetkiä Melania Trumpin edustustilaisuuksissa, jotka nousivat otsikoihin aivan muusta syystä, kuin oli varmasti tarkoitus. 

"En todellakaan välitä, entä sinä?"

Kesäkuussa 2018 ensimmäisen naisen asu, joka hänellä oli yllään matkalla kohti siirtolaislasten säilöönottokeskusta sai osakseen runsaasti paheksuntaa. Astuessaan lennolle kohti Teksasia Trumpilla oli yllään vaateketju Zaran vihreä takki, jonka selkäpuolella oli graffitinomainen valkoinen teksti, jossa luki englanniksi "I really don't care, do u?", eli suomeksi "en todellakaan välitä, entä sinä?". 

Siirtolaislasten säilöönottokeskuksessa Trumpilla oli yllään erilainen asu, mutta paluumatkalla vihreä kohutakki löysi jälleen tiensä ensimmäisen naisen ylle, vaikka asusta oli kohistu jo vierailun aikana. Vierailun syyhyn nähden varsin sopimattomalta vaikuttanut takin teksti ihmetytti laajalti, kuten myös se, että Trump esiintyy totutustui äärimmäisen kalliiseen luksukseen puettuna – eikä halpavaateketjujen tuotteisiin. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Melania Trumpin silloinen tiedottaja Stephanie Grisham tyrmäsi tuolloin spekulaatiot siitä, että kyseinen takki olisi sisältänyt viestin liittyen Yhdysvaltojen siirtolaiskohuun, joka oli varsinkin tuohon aikaan paljon uutisointia sekä keskustelua herättänyt aihe. Myös Donald Trump otti kantaa kohuun Twitterissä ja totesi Melania Trumpin takin selkämyksen viestin olleensen sijaan kannanotto koskien "valeuutismediaa". 

Kohuilmeet

Donald Trumpin presidenttikauden aikana Melania Trump ehti kohauttaa useaan otteeseen ilmeillään, jotka olivat usein toinen toistaan jäätävämpiä. Melania Trump vilautti neljän vuoden aikana useaan otteeseen julkisesti edustaessaan täysin yllättäviä ilmeitä, joiden perimmäistä syytä spekuloitiin sekä sosiaalisessa mediassa että medioissa ympäri maailman hyvin aktiivisesti. 

Erityisen hyvin ihmisten mielissä lienee vuoden 2020 eittämättä kuuluisin ilme, jonka Melania Trump väläytti Donald Trumpin tyttären Ivanka Trumpin käveltyä hänen ohitseen rebublikaanien puoluekokouksen lavalla. Tilanne tallentui kameroihin ja levisi tämän jälkeen kulovalkean tavoin sosiaalisessa mediassa.

Tilanteessa Melania Trump tervehti tytärpuoltaan aluksi leveällä ja lämpimällä hymyllä. Ivanka Trumpin ohitettua äitipuolensa ensimmäisen naisen ilme suli kuitenkin täysin iloisesta hyvin jäätäväksi. 

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Melania Trumpin ilmeet sekä käytös myös hänen aviopuolisoaan Donald Trumpia kohtaan ovat lyöneet usein bensaa liekkeihin. Esimerkiksi vuonna 2017 presidenttipari vieraili Israelissa, ja Ben Gurionin lentokentällä Tel Avivissa Donald Trump yritti ottaa vaimoaan kädestä, joka sen sijaan läpsäisi kiukkuisesti presidenttipuolisoaan tämän kädelle.  

Puolestaan vuoden 2021 lokakuussa, eli noin kahdeksan kuukautta sen jälkeen, kun Donald ja Melania Trump jättivät Valkoisen talon, he edustivat yhdessä baseballin World Series -ottelussa Atlantassa, entisen ensimmäisen naisen ilme puhui jälleen puolestaan. Yhdessä hetkessä Melania Trump hymyili leveästi aviopuolisonsa rinnalla, mutta yhtäkkiä hänen ilmeensä suli jälleen täysin hänen vilkaistuaan miestään. Melania Trump kuvattiin pyörittelemässä silmiään ja vaikuttaen siltä, kuin hän olisi huokaissut syvään erittäin turhautuneena. 

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Yli-ylellistä elämää

Ennen elämäänsä Yhdysvaltojen ensimmäisenä naisena Melania Trump vietti luksuksen ja ylellisyyksien täyttämää seurapiirivaimoelämää, ja siihen hän palasi myös hyvin nopeasti sen jälkeen, kun Trumpit karistivat Valkoisen talon pölyt kannoiltaan. 

Alkuvuodesta 2021 kohistiinkin siitä, kuinka nopeasti ja huolettomasti Melania Trump palasi luksuselämäänsä – siitä huolimatta, että hänen aviopuolisonsa kylpi virkarikossyytteiden keskellä. Tuolloin uutisoitiin, että samalla, kun Donald Trump asianajajineen oli keskellä virkarikosoikeudenkäyntivyyhtiä, nautiskeli Melania Trump huolettomasta elämästään. 

– Hän käy kylpylässä, syö lounaan, käy taas kylpylässä ja syö illallisen Donaldin kanssa terassilla, CNN:n tuolloin haastattelema lähde kertoi.

– Uudelleen ja uudelleen. Joka päivä.

Artikkeli, jossa kuvailtiin Melania Trumpin ylellistä elämää, nosti kohun Yhdysvalloissa. Lähteet kertoivat tuolloin myös siitä, että Trump olisi ollut Valkoisesta talosta poistuessaan sen historian epäsuosituin ensimmäinen naiselle, ja Melania Trumpin huhuttiin olleen erittäin katkera uudelle ensimmäiselle naiselle Jill Bidenille tämän suosiosta.

CNN:n jutun julkaisun jälkeen Melania Trumpin toimisto vastasi kipakasti tätä kohtaan esitettyihin syytöksiin. 

– Rouva Trump ei ole enää ensimmäinen nainen. Hän on yksityishenkilö, äiti ja vaimo. Artikkelissa kuullut lähteet eivät ole hänen lähipiiriään, eikä heillä ole tietoa hänen ajatuksistaan tai arjestaan, toimiston julkaisemassa twiitissä linjattiin.

Melania Trumpin huoleton elämäntyyli hänen aviomiehensä ympärillä pyörineen virkasyytöskohun aikana sai myös jälleen liikkeelle entistä enemmän huhuja ja spekulaatiota sen suhteen, että Trumpien avioliitto olisi ollut tulossa päätökseensä. 

Vaalitappion jälkeen esille nousivat jälleen Trumpin entisen avustajan Omarosa Manigault Newmanin vuonna 2018 julkaistussa kirjassa esitetyt väitteet, joiden mukaan Melania Trump olisi laskenut minuutteja siihen, että Trumpin presidenttikausi päättyy ja hän voisi sitten ottaa eron aviomiehestään. Näin ei ole kuitenkaan tähän päivään mennessä tapahtunut. 

Lue myös:

    Uusimmat