Mainos

"En todellakaan välitä, entä sinä?" luki Melania Trumpin takissa matkalla kohti siirtolaislasten säilöönottokeskusta – näin presidentti Trump perusteli asua

0:17

Yhdysvaltojen ensimmäisen naisen Melania Trumpin asuvalinta matkalla siirtolaislasten säilöönottokeskukseen on herättänyt runsaasti paheksuntaa. Asiasta kertovat muun muassa BBC ja Guardian.

Hypätessään Teksasin lennolle Melania Trump nähtiin halpavaateketju Zaran takissa, jota on sittemmin spekuloitu jopa hiljaiseksi kannanotoksi maan viimeisimpään poliittiseen puheenaiheeseen. Takin selkäpuolella oli graffitinomainen teksti: "I really don’t care do u?", eli "En todellakaan välitä, entä sinä?" 

Itse siirtolaislasten säilöönottokeskuksessa Trump nähtiin erilaisessa asussa, mutta paluumatkallaan hänellä oli takki jälleen päällä – siitä huolimatta, että kohu oli ehtinyt jo syntyä vierailun aikana.

Melania Trumpin asuvalintaa on kummaksuttu myös siksi, että halpavaateketju Zaran takki on ensimmäiselle naiselle kovin erikoinen valinta. Aikaisemmin Yhdysvaltojen ensimmäinen nainen Melania Trump on nähty edustavan enimmäkseen varsin tyyriissä vaatteissa.

Guardianin mukaan G7-kokouksessa vuosi sitten Trump nähtiin pukeutuneena 51 000 dollarin arvoiseen kukkatakkiin. Paluumatkalla kotiin ensimmäinen nainen kantoi käsissään Hermèsin Birkin-laukkua, jonka arvo on 31 500 dollaria.

Melanian tiedottajan puolustus: #SeOnVainTakki

Ensimmäisen naisen tiedottaja Stephanie Grisham tyrmäsi spekulaatiot siitä, että Melania Trumpin takki sisältäisi jonkin piilotetun viestin liittyen siirtolaiskohuun. Twitterissä hän kommentoi tapausta:

– Päivän vierailu teksasilaisten lasten kanssa kosketti ensimmäistä naista suuresti. Jos media käyttäisi aikansa ja energiansa hänen saavutuksiinsa lasten hyväksi sen sijaan, että se spekuloi ja keskittyy hänen vaatekaappiinsa, me voisimme saada paljon aikaiseksi lasten puolesta. #HänVälittää #SeOnVainTakki

Myös itse presidentti Donald Trump ryntäsi puolustamaan Melania Trumpin asuvalintaa. Toisin kuin tiedottaja Grisham, Trump tosin väitti sen sisältävän piilotetun viestin. Trumpin näkemyksen mukaan takkivalinnalla haluttiin näpäyttää "valeuutismedioita".

– "EN TODELLAKAAN VÄLITÄ, ENTÄ SINÄ?" Kirjoitettuna Melanian takin selkään viittaa valeuutismediaan. Melania on oppinut, kuinka epärehellisiä he ovat, eikä hän enää todellakaan välitä!

Arviolta 2 000 lasta erotettu vanhemmistaan

Kohu on jatkumoa Trumpin hallinnon paljon kriikkiä herättäneelle siirtolaislasten säilytyskeskukselle, joka sijaitsee Yhdysvaltojen ja Meksikon rajalla Teksasin osavaltiossa. Myös Melania Trump kritisoi miehensä hallinnon linjaa. Hänen tiedottajansa kertoi aiemmin, kuinka ensimmäinen nainen vihaa nähdä lasten erotettavan vanhemmistaan.

Alkuperäinen kohu sai alkunsa hallinnon päätöksestä erottaa maahan laittomasti tulleet lapset heidän vanhemmistaan. Arviolta yli 2 300 lasta on jo erotettu vanhemmistaan päätöksen myötä.

Sittemmin Trumpin hallinto on joutunut pyörtämään päätöksensä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.