Nämä maailmantähdet ovat avoimesti uskovaisia − tiesitkö kaikki?

Hollywoodissa uskonnollisesta suuntautumisesta puhumisesta on muodostunut lähestulkoon trendi. Listasimme tunnettuja kasvoja, jotka luottavat elämässään hengelliseen johdatukseen. Joukkoon mahtuu myös yllättävä ateisti.

Tom Cruise ja Katie Holmes

Näyttelijäpari Tom Cruise ja Katie Holmes on saanut kritiikkiä koskien harjoittamaansa skientologia-uskontoa, mutta kaksikko ei ole antanut arvostelun hetkauttaa. Cruise on ylistänyt uskontonsa jopa auttaneen hänet dysleksian eli lukihäiriön selättämisessä. Katolisen kasvatuksen saanut Holmes kääntyi skientologiksi tavattuaan puolisonsa vuonna 2005.

Will Smith ja Jada Pinkett

Will Smith ja Jada Pinkett eivät ole koskaan myöntäneet avoimesti suhdettaan skientologiaan. On silti tiedossa, että aviopari on tutustunut kyseisen uskonnon oppeihin Tom Cruisen ja Katie Holmesin kautta.

"Olen hyvä ystävä Tom Cruisen kanssa, ja mielestäni monet skientologian näkemykset ovat vallankumouksia ja epäuskonnollisia", Smith kommentoi Blender-lehdelle.

Orlando Bloom

Orlando Bloom on uskontokunnaltaan buddhalainen. The Insider -lehden mukaan Bloom osallistui vuonna 2004 Soka Gakkai International Buddhist -liikkeen seremoniaan Engalannissa ja sitoutui näin uskontoon. "Opiskelen, mitä jokapäiväisessä elämässäni tapahtuu ja käytän oppeja elääkseni paremmin", Bloom kommentoi Details-lehdelle.

Gwen Stefani

Katolilaiseksi kasvatettu Gwen Stefani kantoi mukanaan rukousnauhaa ja isoäitinsä rukouskirjaa solmiessaan avioliiton Gavin Rossdalen kanssa vuonna 2002. Laulaja on myöntänyt, että hän poti uskontonsa vuoksi huonoa omatuntoa vuonna 2006, kun hän sai esikoisensa ja loi samalla täysillä uraa.

Yusuf Islam (ent. Cat Stevens)

Brittiartisti Cat Stevens oli suosittu laulaja aina vuoteen 1977, jolloin hän kääntyi islamilaiseksi ja muutti nimensä muotoon Yusuf Islam. "Moni ei ymmärtänyt kääntymistäni. Islamista olen kuitenkin löytänyt henkisen kodin, jota olen etsinyt lähes koko elämäni", Islam kommentoi Rolling Stone -lehdelle.

Victoria Beckham

Victoria Beckham kiinnostui tiettävästi kabbalah-uskonnosta ystävänsä Madonnan kautta. Beckhamin on nähty käyttävän kabbalahille tunnusomaista rannekorua. Aviomies, jalkapalloilija David Beckhamilla on puolestaan kädessään suuri hepreankielinen tatuointi.

Venus ja Serena Williams

Tenniksen tähtisiskokset Venus ja Serena Williams ovat olleet lapsuudestaan asti omistautuneita Jehovan todistajia. "Käymme kokouksissa kolmesti viikossa. Sieltä saa rohkaisua ja oppia, kunnes ihminen saavuttaa paremman ymmärryksen asioista", Venus kertoiASAP Sports-nettisivustolle.

Mel Gibson

Mitä tulee uskontoon, Mel Gibsonilla riittää sanottavaa. Näyttelijä kuuluu vanhoilliseen katoliseen kirkkoon. "Kirkon ulkopuolisille ei ole tarjolla pelastusta. Näin minä uskon, Gibson on julistanut New Yorker -lehdelle.

Richard Gere

Richard Gere on harjoittanut buddhalaisuutta pitkään ja ollut useaan otteeseen itse Dalai Laman opissa. "Kaksikymppisenä en ollut mainittavan onnellinen. Itsetuhoisuudesta siinä ei ollut kyse, mutta päässäni pyöri kysymyksiä kuten: miksi kaikki tämä?", Gere on kertonut nuoruuden heräämisestään Shambhala Sun-lehdelle.

Brad Pitt

Näyttelijä Brad Pitt on paljastanut BILD-lehdelle, ettei hän usko Jumalaan. "Olen luultavasti 20 prosenttia ateisti ja 80 prosenttia agnostikko. En usko, että moni tietää tästä, Pitt kertoi.

Lähde: http://abcnews.go.com

Studio55.fi/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat