Nämä kuusi asiaa tapahtuvat, kun lopetat meikkaamisen: "Ainoa ihminen, joka välittää siitä, olet sinä itse"

0:58

Varsinkin alkuaika ilman tuttua meikkiä voi tuntua vaikealta. Lisäsimme meikittömyyden hyödyt – ja yhden haitan!

Brittifirman vuoden 2013 kyselyn mukaan naisista 60 prosenttia ei antaisi uuden poikaystävän nähdä heitä ilman meikkiä ainakaan suhteen ensimmäisen kuukauden alussa. Kuulostaako naurettavalta?

Meikin voima pitää monia ihmisiä hallinnassaan, mutta mitä tapahtuisi, jos lakkaisit meikkaamasta? Listasimme hyödyt – ja yhden haitan!

Hyöty: Ihosi ja silmiesi kunto voi parantua

Meikin väri- ja muut aineet voivat ärsyttää ihoa. Koska syyllisen löytäminen kymmenen purnukan joukosta on vaikeaa, meikittömyys ratkaisee myös tämän ongelman. Meikeillä voi peittää näppyjä, mutta meikki voi myös aiheuttaa niitä – varsinkin, jos ihoa ei puhdista kunnolla joka ilta.

Käytetyt tai vanhat meikit voivat aiheuttaa myös esimerkiksi silmätulehduksia. Meikkejä ei koskaan saisi jakaa muiden kanssa!

Hyöty: Ihohuokoset saattavat pienentyä

Meikki voi kertyä ihohuokosiin ja saada ne vaikuttamaan suuremmilta. Erityisesti öljyä sisältävien kosmetiikkatuotteiden runsas käyttö voi tukkia ihohuokoset.

Haitta: Olet vähemmän suojautunut auringolta

Meikkien hyvä puoli on se, että moni niistä sisältää matalan aurinkosuojan! Vaikka meikkaaminen yksin ei suojaakaan ihoa palamiselta, se kuitenkin tarjoaa hieman aurinkosuojaa.

Muista levittää aurinkovoidetta kasvojen iholle, kun menet aurinkoon. Älä unohda korvia ja luomia!

Hyöty: Ihonhoitorutiinisi paranee

Varsinkin alkuaika ilman tuttua meikkiä voi tuntua vaikealta. Saatatkin käyttää paljon aikaa ihosi huoltamiseen, kun et enää häivytä tai peitä osia kasvoistasi. Saatat tulla pesu- ja kosteutustavoiltasi huolellisemmaksi!

Esimerkiksi puhdistustuotetta ostaessasi myyjä oikeasti näkee ihosi – sehän ei enää ole piilossa meikin alla! Näin hän osaa suositella juuri sinulle sopivaa tuotetta.

Hyöty: Saat nukkua hieman enemmän

Oletko koskaan laskenut, paljonko meikkaaminen vie aikaa aamuisin? Entä meikin poistaminen iltaisin? Nuo hetket vapautuvat muuhun käyttöön, kun lakkaat meikkaamasta.

Hyöty: Olet itsevarmempi

Meikin jättäminen pois voi tuntua suurelta askeleelta, mutta sen vaikutukset itsetuntoon voivat olla hyvin suotuisia.

– En tuntenut oloani epämukavaksi siksi, miten ihmiset kohtelivat minua meikittömänä, vaan sen vuoksi, miltä minusta itsestäni tuntui, kaksi viikkoa meikittömänä elänytAugusta Statz kuvasi Bustle.com-sivustolla.

– Koe auttoi minua hyväksymään itseni luonnollisena. Opin, että on tärkeää varata aikaa ihon hoitamiselle, koska meikin käyttäminen voi todella vaikuttaa siihen. Arvokkain asia, jonka kokeesta opin, oli, että ihmisen tulee aina kantaa itseään itsevarmasti. 

Kun jätät meikit pois, saatat tuntea kulkevasi kuin alastomana. Saat kuitenkin pian huomata, että harva huomaa eroa.

– Ainoa ihminen, joka välittää siitä, ettet käytä meikkiä, olet sinä itse, joten anna olla jo ja pääse yli siitä. Kyseessä ei ole edes mikään iso juttu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja