Koska puhdistit viimeksi? 7 asiaa, jotka sinun pitäisi siivota jo tänään

Koska viimeksi vaihdoit keittiöpyyhkeesi? Entä pesusienesi? Nämä paikat kannattaisi siivota jo tänään!

Koska viimeksi puhdistit näppäimistösi? Videolla vinkki näppiksen siivoamiseen!

Moni tietää, ettei vaatteita saisi pyykätä liian usein, mutta jotkut kodin paikat ansaitsisivat siivoamista paljon useammin kuin luulitkaan. Simplemost-sivusto listasi asiat ja esineet, jotka kannattaisi siivota jo tänään!

1. Keittiötaso

Keittiötasoon koskevat päivittäin paitsi raaka ruoka, myös mahdollisesti likaiset ruokakassien pohjat, reseptikirjat, puhelimet tai vaikkapa kotiavaimet. Tasoa myös kosketellaan paljain käsin.

2. Keittiöpyyhe

Keittiöpyyhe on kosteana oiva alusta bakteereille. Vuoden 2015 amerikkalaisselvityksen mukaan keittiöpyyhe oli keittiön likaisin asia, jota kaiken lisäksi kosketeltiin esimerkiksi ruoanvalmistuksen aikana usein. Pistä pyyhe siis vaihtoon jo tänään!

3. Pesusienet

Erään tutkimuksen mukaan keittiösieni voi olla 200 000 kertaa likaisempi kuin wc-pönttö! Sienessä on järkyttävät määrät bakteereja, joten sitä pitäisikin pestä usein.

4. Kaukosäädin

Kaukosäädintä käsitellään joka päivä, mutta puhdistetaan vain harvoin. Pöpöt säilyvät sen pinnalla, joten muista puhdistaa säätimen pinta.

5. WC-allas

Vessan altaaseen putoilee meikkiä, hammastahnaa ja hiuksia päivittäin. Älä anna ryönän kertyä altaaseen, vaan pyyhi se pesuaineella tai etikkaan kastetulla liinalla päivittäin.

6. Likaiset astiat

Likaiset astiat ovat, no, likaisia. Jos et jaksa tiskata välittömästi, huutele astiat edes juoksevan veden alla.

7. Keittiön lattia

Keittiön lattialle putoilee jatkuvasti ruokaa, tähteitä ja muuta likaa. Älä anna lian tarttua kiinni, vaan puhdista lattia nihkeällä mopilla.

Lue myös:

    Uusimmat