Näkyykö Valtteri Bottaksessa romahtamisen merkkejä? – "En vain jaksa uskoa siihen"

Valtteri Bottas ei romahda henkisesti, vaikka MM-taistelu Mercedes-tallitoveri Lewis Hamiltonia vastaan vaatii jatkuvaa huippusuorittamista, arvioi C Moren F1-selostaja Niki Juusela. 

Bottas ajoi kauden neljästä avauskilpailusta kaksi voittoa ja johti MM-sarjaa pisteellä Azerbaidzhanin GP:n jälkeen. Tämän jälkeen Hamilton on voittanut kolmesti ja lyönyt Bottaksen pistein 76-46.  

– Bottas ajaa edelleen loistavasti, mutta näin kovassa kilpailutilanteessa ei voi tulla yhtään off-viikonloppua. Montrealin kaltaisia viikonloppuja ei saa enää tulla, Juusela korostaa. 

Kanadassa suorituksen pilasi pyörähdys aika-ajon kolmososion alussa. Kisassa Bottas oli neljäs.  

– Tässä kilpailutilanteessa tuollaiseen ei ole yksinkertaisesti varaa. Bottas ei tee mitään väärin tai ole hitaampi kuin kauden alussa otettuaan kaksi voittoa, mutta Hamilton pitää tasonsa tai nostaa sitä, niin siihen pitää pystyä vastaamaan.

– Tämä on ollut uran parasta Bottasta, mutta vastassa on modernin ajan ehkä nopein F1-kuljettaja. Rumpalitermein on oltava rytmissä koko ajan.

Menneinä vuosina Bottakselta on nähty pieniä kyykkäyksiä suoritustasossa, mikä on yhdistetty henkisen kantin rakoiluun.

– Nyt hänet punnitaan, mutta ennusmerkkejä siitä, että henkinen kantti olisi katkeamassa, ei ole millään tavalla olemassa. Olen nähnyt Valtteria läheltä viime kausien aikana, niin mielestäni sellaista riskiä ei ole olemassa, Juusela toteaa.

– Se voi olla Ranska, Itävalta tai mikä tahansa tulevista kisoista, mutta minulla on valtava luotto siihen, että Bottakselta nähdään taas ihan maagista suorittamista. En vain jaksa uskoa siihen henkisen kantin pettämiseen.

Juusela painottaa sitä, että oikeastaan kaikki kuljettajat sortuvat virheisiin jossain vaiheessa kautta. Tällä hetkellä näyttää vain siltä, että yksi heistä onnistuu aina kovissa paikoissa.

– Hamiltonille niitä virheitä vaan ei satu. Tämä korostaa entisestään sitä virheetöntä suoritusta joka viikonloppu.  


Lue myös:

    Uusimmat