F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Lewis Hamiltonilta vahva puheenvuoro Valtteri Bottaksen puolesta: "Henkisesti yksi vahvimmista kuskeista"

9:04
Bahrainin GP on perinteisesti ollut hyvä Valtteri Bottakselle, tietää C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen.

Lewis Hamiltonin mukaan Valtteri Bottaksen suoritusta arvioidessa täytyy ottaa huomioon, ketä vastaan suomalainen tallissaan ajaa. Mercedes-kaksikon väliset erot ovat Hamiltonin mukaan MM-pisteitä huomattavasti pienemmät.

Bottaksen MM-taistelu päättyi lopullisesti Turkin sateessa, kun Hamilton varmisti seitsemännen tittelinsä täydellisen murskaavalla esityksellä. Hän oli itse vasta 14:s pyörähdeltyään radalla useaan kertaan.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Bahrainin GP suorana 27.–29.11.
Pe: harjoitukset klo 12.55 ja 16.55.
La: harjoitukset klo 13.55, aika-ajot klo 16.55, ennakkotunnelmat klo 16.00
Su: Bahrainin GP klo 16.10, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Kolme kisaa ennen kauden loppua kaksikon välinen ero MM-pisteissä on jo hurjat 110 pistettä, mutta Hamiltonin mukaan tämä ei kerro lainkaan koko totuutta kauden vaativuudesta.

– Valtteri tulee luonnollisesti vahvemmaksi ja vahvemmaksi joka vuosi. Mediassa on puhuttu 2.0:sta ja niin edelleen, ja joka vuosi hänen näkee nostavan rimaa niin monella osa-alueella, Hamilton kertoo.

– Piste-ero on nyt, mikä on, mutta jos katsotaan vaikka aika-ajoja, niin niissä erot ovat olleet pienimpiä mahdollisia. Hän on siis jo kuronut eron kiinni aika-ajoissa, mikä on tehnyt siitä aika haastavaa, vaikka niin se oli jo viime vuonna, mutta vielä enemmän tänä vuonna.

– Tasaisuuteni on tehnyt tänä vuonna eron, mutta jos katsot kisaviikonloppuja, niin se on ollut todella tiukkaa. Piste-ero (voiton ja kakkostilan välillä) on kuitenkin seitsemän pistettä ja se kasvaa ajan mittaan, Hamilton jatkaa puheenvuoroaan.

Myös Bottaksen kokemat auton tekniset murheet ovat kasvattaneet Hamiltonin mukaan eroa entisestään.

Bottas sai Istanbulin pyörähtelyiden jälkeen paljon rapaa niskaansa, mutta Hamiltonin mukaan kyse on yhdestä sarjan vahvimmista kuskeista.

– Ihmisten täytyy kuitenkin antaa Valtterille hänen ansaitsemaansa kunnioitusta. Täytyy muistaa, ketä vastaan hän ajaa. Ei ole helppoa olla tallikaverini, Hamilton toteaa sen enempää asiaa kursailematta.

– Siitä huolimatta hän tulee joka viikonloppu takaisin samalla mentaliteetilla. Hän ei koskaan ruikuta tai valita, että autossa on jokin vikana. Se on aina vain, että ”minun täytyy tehdä parempaa työtä”.

– En tiedä yhtään toista kuskia, joka tekisi niin täällä. Siinä me olemme samanlaisia. Tulemme viikonloppuihin raikkaalla mielellä. Henkisesti hän on yksi vahvimmista kuskeista, Hamilton kehuu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja