Mainos

Näkyvyys teillä on huono - muista pitkät ajovälit

Etelä- ja Lounais-Suomen hiihtolomat alkavat vaativissa ajo-olosuhteissa. Liikenteeseen kannattaa varata malttia, sanoo MTV3:n meteorologi Visa Salojärvi.

Tänään koko Suomen ylittää lännestä saapunut sadealue. Ajokeli on tänään huono, kun tuuli pöllyttää lunta ja tiet ovat liukkaat.

– Näkyvyys on huono eli kannattaa pitää pitkät ajovälit, Salojärvi muistuttaa.

Pakkasta on tänään lähes koko maassa 5-10 astetta. Aivan länsirannikolla on lauhinta, siellä lämpötila on nollan vaiheilla.

Iltapäivään mennessä lumisateet leviävät maan itäosaan. Maan kaakkoisosassa pilvipeite voi vielä hieman rakoilla, mutta vähitellen sateet leviävät myös kaakkoon. Myös pohjoisessa on tänään pilvistä. Länsi-Lapissa pilvipeite rakoilee, ja iltapäivällä sateet alkavat väistyä.

– Lumikuuroja tulee siellä kuitenkin myös jälkipuolella rintamaa.

Vähitellen lumisateet väistyvät Venäjän puolelle.

– Huomenna ajokeli on parempi. Paikoin voi tulla kevyttä pakkaslunta. Lauantai on paras päivä kelin suhteen, Salojärvi sanoo.

Sunnuntaina liikenteeseen lähtijöitä varoitetaan erittäin vaativista ajo-olosuhteista.

– Lumipyryä on luvassa koko maahan. Lisäksi tuuli on sisämaassakin kovaa. Ajokeli on huono tai jopa erittäin huono. Kaikkea lunta ei tietenkään ehditä auraamaan teiltä pois.

Sunnuntaina lunta sataa 5-10 senttiä, paikoin sitäkin enemmän. Alkuviikosta pakkaskelit jatkuvat etenkin sisämaassa ja pohjoisessa.

(MTV3)

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.