Mainos

Nakutaidetta nyt Mexico Cityssa

Suomalaisillekin tuttu amerikkalainen valokuvaaja kuvaa alastomia ihmisiä nyt Mexico Cityn keskustassa. Videostamme näet, miten vapaaehtoiset palelivat odottaessaan taiteilijan ohjeita. Sinäkin voit osallistua seuraavaksi Hollannissa.

Yhdysvaltalainen valokuvaaja Spencer Tunick on kuuluisa valokuvistaan, joissa poseeraa satoja tai tuhansia alastomia ihmisiä. Hänen taideteoksiansa on ollut myös laajasti esillä eri puolilla maailmaa.

Eilen lähes 4000 vapaaehtoista oli noudattanut hänen kutsuaan saapua kuvattavaksi Mexico Cityn keskustan vanhalle Zocalo-aukiolle.

Tunick on suunnitellut kolme vuotta tätä Meksikon-kuvaustaan. Vielä ei ole tiedossa, millaisia hänen näistä kuvistaan tulee.

Tunick on aikaisemmin kuvannut muumuassa New Yorkissa, Barcelonassa ja Helsingissä. Hänen nettisivujensa mukaan seuraava kuvaus tapahtuu Hollannissa. Sinne voi ilmoittautua vapaaehtoiseksi kuvattavaksi nettisivujen kautta.

Valtava Zocalo-aukio kansallispalatseineen ja katedraaleineen on koko Mexico Cityn keskus. Aukio on suunnilleen viiden jalkapallokentän kokoinen.

Atsteekit perustivat aukion samanaikaisesti kaupungin kanssa eli vuonna 1325. Kun Espanja valloitti kaupungin 1521, valloittajat tuhosivat atsteekkien temppelit ja palatsit ja rakensivat sen nykyiseen muotoonsa.

(MTV3-APTN)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.