Näkökulma: Mitä Manchester United tekee jalkapallomaailman surkeimmalle hinta-laatu-suhteelle?

Viisi maalia 13 kuukaudessa on vaatimaton saldo mihin tahansa seuraan hankitulle hyökkääjälle, mutta kyseessä ollessa tasonsa urallaan todistanut Alexis Sánchez, seura Manchester United ja viikkopalkka 570 000 euroa, urheiluromanttiset videot seuran tunnussävelen tapailusta pianolla eivät vaativaa kotiyleisöä pitkään tyydytä, kirjoittaa MTV Urheilun Anssi Shemeikka.

Ole Gunnar Solskjær vaikuttaa ulospäin kivalta kaikkien kaverilta, mutta osoitti PSG-tappion jälkeisillä kommenteillaan turhautumisensa myös Sánchezin tilanteeseen seurassa.

Chileläisen on Solskjærin ohjeiden mukaisesti mentävä syvälle itseensä. 168-senttinen hyökkääjä ei tuo tällä hetkellä mitään lisäarvoa Unitedin pelaamiseen, samalla kun Manchester Unitedin tulevaisuus, Anthony Martial, Marcus Rashford ja Jesse Lingard, osoittavat olevansa jatkosopimuksien arvoisia talentteja.

Sánchezin iso ongelma on hänen sopimattomuutensa Solskjærin pelitapaan. Nuorisokolmikko on pystynyt hyvällä menestyksellä toteuttamaan norjalaisen aktiivista paineistusta hyökkäyspäässä, mutta 30-vuotias Sánchez ei ole osannut mukautua José Mourinhon nihilistisen puolustavaan pelaamiseen, eikä liioin Solskjærin aloitteelliseen prässipeliin.

Tämä konkretisoitui tiistaina Old Traffordilla Sánchezin tullessa sisään Martialin ja Lingardin loukkaannuttua pelin puolivälissä. PSG:n puolustuslinjan paineistaminen hidastui toisella jaksolla merkittävästi. Marco Verrattin johtaman PSG-keskikentän perässä juokseminen turhautti chileläistä, kuten artikkelin videokin osoittaa.

Sánchez on esityksillään varmistanut, ettei näytönpaikkojen määrä ole ainakaan kasvamassa. Kauden 14 pelaamassaan Valioliiga-ottelussa chileläinen on ollut avauskokoonpanossa kuudesti ja tullut peliin penkiltä kahdeksan kertaa. Vaihtoon Arsenalin ex-tähti on otettu viisi kertaa. Täydet minuutit ovat kertyneet siis kerran.

Sánchez ei palkastaan huolimatta ole enää asemassa, jossa vaaditaan peliminuutteja. Nyt on kokattava niillä mitä kaapista löytyy ja muisteltava reseptejä, jotka tekivät hänestä Arsenalissa hetkittäin Valioliigan valovoimaisimman yksilön.

Seurajohdon luottamusta ja kärsivällisyyttä 70 miljoonan hankinta voisi ensitöikseen venyttää iskemällä muutaman osuman Pariisissa keskiviikkona maaliskuun 6. päivä.

Lue myös:

    Uusimmat