José Mourinhon suurin vahvuus on kääntynyt suurimmaksi heikkoudeksi – Juventuksen aseet myrkkyä Manchesterin tiistai-illassa?

Mourinho aloitti rähinät Chelsea-ottelun lopussa 0:25

Juuri kun José Mourinho näytti jo olevan Old Traffordin tuulikaapissa matkalla ulos, modernin jalkapallon tuoreimmista kehityskuluista pudonneeksi julistettu kehäkettu on saanut ladattua Sir Alex Fergusonin ajan henkeä ahdistuneeseen joukkueeseen. Samalla Mourinhon joukkueiden perinteisesti suurin vahvuus on kääntynyt heikkoudeksi.

MAINOS

Manchester United - Juventus suorana lähetyksenä C More Sport 1:llä ja suoratoistopalvelussa tiistaina 21.55

C Moren sivulle pääset tästä

Artikkelin videossa kuvakooste Mourinhon aloittamasta rähinästä Chelsea-ottelun päätteeksi.

United on osoittanut jälleen seuran historialle tyypillistä luonnetta nousemalla kahdessa edellisessä ottelussa Newcastlea ja Chelseaa vastaan tappioasemasta johtoon. Anthony Martialin vietyä kotijoukkue lauantaina 2-1-johtoon, Mourinho yritti tehdä jälleen sen minkä hän on osannut parhaiten: istua johtoaseman päälle. Ongelmana vain on, että nykyinen United on tavallisimmissakin puolustuspään tilanteissa isoissa ongelmissa.

Paholaiset ovat päästäneet tähän mennessä 16 maalia Valioliigassa. Se on enemmän kuin Chelsea päästi koko Mourinhon ensimmäisen kauden aikana Stamford Bridgellä. Lauantaina Lontoossa United päästi 20. erikoistilannemaalin Mourinhon 85 ottelun mittaisen ManU-uran aikana. Koko kauden pukukopissa suuntaan ja toiseen vallinnut luottamuksen puute näkyy kentällä epäröintinä ja arpomisena. Unitedilla on esimerkiksi jatkuvasti perustavanlaatuisia ongelmia miesvartioinnin kanssa erikoistilanteissa.

Juventuksen aseet eivät voisi sopia paremmin nykyisen Unitedin pelillisiä ongelmia vastaan. Vaikka Mario Mandžukić​​​​​​​ onkin sivussa tiistai-iltana, pelkästään Cristiano Ronaldo odottaa vesi kielellä päästä ponnistamaan korkeuksiin ailahtelevaista Chris Smallingia ja Victor Lindelöfin poissaollessa toisena topparina todennäköisesti pelaavaa Eric Baillya vastaan.

Lindelöfin lisäksi Unitedilta puuttuvat tiistaina kokoonpanosta Marouane Fellaini, Diogo Dalot, Scott McTominay ja Jesse Lingard.

Massimiliano Allegri lähettäneekin tiistaina kentälle joukkueen, joka on valmis iskemään nimenomaan Unitedin tämän hetken heikoimpaan kohtaan, huonosti kommunikoivaan ja epätietoiseen puolustuslinjaan.

Unitedia vastaan ilman reisivammasta toipuvaa Sami Khediraa ja kilpirauhasvaivoista kärsivää Emre Cania lähtevä Juventus jäi viikonloppuna 1-1-tasapeliin Genoan kanssa Serie A:ssa, mutta ero toisena olevaan Napoliin on yhä neljä pistettä. Mestarien liigassa on kuitenkin kulkenut. Molemmat ottelut voittanut Vanha Rouva on tiistai-illan vastustajaan verrattuna huomattavasti tasapainoisemmassa tilassa. Ronaldo on toistaiseksi osunut yhdeksässä ottelussa Juventukselle viidesti. Old Traffordilla portugalilaisen ruokahalu on vähintään kaksinkertainen.

Lue myös:

    Uusimmat