Näkökulma: Lauri Markkasella pitkästä aikaa syytä riemuun – Bulls-pomoilta kauden paras peliliike

Chicago Bullsin pomot saattoivat tehdä ensimmäisen onnistuneen peliliikkeensä tällä kaudella. Washington Wizardsista siirtyvästä Otto Porterista toivotaan Lauri Markkaselle uutta tutkaparia, kirjoittaa MTV Urheilun Kasperi Kunnas.

Mistä Chicago luopuu? Vuoden 2023 toisen kierroksen varausvuorostaan sekä Jabari Parkerista, joka oli alkujaankin tuhoon tuomittu 20 miljoonan dollarin vuosipalkkaa repivä hankinta. Ok-tason pistelinko ilman puolustushaluja.

Bobby Portis on isoin Chicagosta lähtevä palanen. Portis oli kolmas etukentän pelaaja Markkasen ja lupaavaa tulokaskauttaan pelaavan Wendell Carterin takana. Laadukas kuudes pelaaja, mutta mielialaltaan ailahteleva. Hän myös lätkäisi viime kaudella joukkuekaveriaan Nikola Miroticia harjoituksissa turpaan murtaen hänen leukansa. Samalla häntä pidettiin hyvän joukkuehengen luojana. Mene ja tiedä.

Portisin sopimus päättyy tähän kauteen ja hän tavoittelee merkittävää palkankorotusta. Nyt oli oikea aika Chicagon lyödä hänet lihoiksi.

Mitä Chicago saa? Laitapelaaja Otto Porterin. Alla on kauden paras peli, missä hän upotti 33 pistettä ja repi yhdeksän levypalloa. Hän on 25-vuotias tasaisen hyvä pelaaja, joka on neljällä viime kaudella Wizards-paidassa nakuttanut toista kymmentä pistettä ottelua kohden. Kolmoset uppoavat ja pelisilmää löytyy.

Porterin pitäisi mahtua heittämällä Bullsin avaukseen. Terveellä miehistöllä viisikko olisi Kris Dunn-Zach LaVine-Otto Porter-Lauri Markkanen-Wendell Carter. Sillä voisi jo parhaimmillaan taistella pudotuspelipaikasta, jos peräsimeen saadaan oikea valmentaja ja kakkosviisikko saadaan kilpailukykyiseksi.

Porterin huono puoli on siinä, että hänellä on kovin kallis sopimus – 27 miljoonaa dollaria kaudessa. Se ei jätä hirveästi pelivaraa tähtihankintoja varten, sillä Chicago ei muutenkaan ole nykymuodossaan houkutteleva määränpää. Etenkin Dunnin tilalle olisi tilauksessa laadukas pelinrakentaja.

Vastapainoksi Porteria pidetään sen verran kovana pelimiehenä, että hänet on helppoa kaupata eteenpäin. Se voi tulla ajankohtaiseksi, mikäli Chicago onnistuu hankkimaan ensi kesän ykkösvarausvuoron ja sitä kautta superlupaus Zion Williamsonin.

Siihen liittyen: tämän kauden sekasorron keskellä monet Bulls-fanit ovat saaneet lohtua siitä, että joukkueellä menee niin huonosti. Oikeasti se on aika laiha lohtu, sillä "tankkaamisesta" eli häviämistalkoista ei ole koskaan ollut yhtä vähän hyötyä. Perinteisesti mitä surkeampi joukkue on, sitä todennäköisemmin seura onnistuu saamaan ykkösvuoron. Nyt se ei vaan ole kovin todennäköistä.

Kolme huonointa joukkuetta saa ykkösvarauksen 14 prosentin todennäköisyydellä. Kääntäen sanottuna (ja nyt kaikki Bulls-fanit ja tankkausintoilijat hereillä!) NBA:n huonoin joukkue ei saa ykkösvarausta 86 prosentin todennäköisyydellä! Toki huonoimmalle joukkueelle on taattu TOP5-varausvuoro, mutta sillä ei juhlita ensi kesän draftissa, jossa tarjonta on heikkoa Williamsonin takana.

Chicagon haukutun ja vihatun seurajohdon paras peliliike pitkään aikaan ei tee Bullsista yhdessä yössä loistojoukkuetta, mutta potentiaali sitä kohti kasvoi merkittävästi. Tulevaisuus näyttää ainakin vähän valoisammalta.

Lue myös:

    Uusimmat