Lauri Markkanen saa uuden joukkuekaverin – parjattu Zach LaVine näreissään pelaajakaupasta: "Tämä on surkeaa"

Lauri Markkanen saa uuden joukkuekaverin. Illan pääuutinen Chicagosta tihkui julkisuuteen hieman ennen ottelun alkua, kun Bullsin Bobby Portis ja Jabari Parker poistuivat United Centeristä. Bulls myi laitahyökkääjät Washington Wizardsiin, joka puolestaan lähettää vaihdossa Chicagoon laitahyökkääjä Otto Porter juniorin.

Portis ja Parker saivat tietää kaupasta juuri kun he olivat aloittamassa pelivarusteiden pukemisen. Parkerilta ehdittiin kysyä, olivatko hän ja Portis odottaneet pelaavansa.

– Kyllä, hän enemmän kuin minä, penkkiä kuluttanut Parker nasautti Chicago Tribunen toimittajan K.C. Johnsonin mukaan.

Porter, 25 vuotta ja 202 senttiä, on kerännyt tällä kaudella keskimäärin 12,6 pistettä, 5,6 levypalloa ja 2 syöttöä ottelua kohti sekä upottanut kolmosistaan 36,9 prosenttia. Chicago odottaa hänestä vahvistusta pienen laitahyökkääjän tontille, joka on ollut joukkueen heikoimpia lenkkejä.

Porter ei kuitenkaan tule halvalla. Hänen sopimuksensa maksaa tällä kaudella 26 miljoonaa dollaria sekä ensi kaudella 27,2 miljoonaa dollaria. Lisäksi Porterilla on optio kaudesta 2020–2021.

"Tätä on NBA"

Bobby Portis on ollut Chicagon luotettavin vaihtomies, vaikka on tällä kaudella kärsinyt vammoista. Hänen pelaajasopimuksensa umpeutuu tämän kauden jälkeen.

Jabari Parkerin runsaan puolen kauden mittainen pesti kotikaupungissaan Chicagossa oli tuskien täyttämä. Parker tuli Chicagoon kesällä 20 miljoonan dollarin vuosisopimuksella, mutta suuret odotukset eivät täyttyneet. Parkeria peluutettiin aluksi väärällä pelipaikalla pienenä laitahyökkääjänä, ja Jim Boylenin noustua päävalmentajaksi joulukuun alussa Parkerin peliaika muuttui repaleiseksi.

Useat Bullsin pelaajat sanoivat olevansa pahoillaan Parkerin ja Portisin lähdöstä. Takamies Zach LaVine sanoi Portisin olleen "joukkueen liima, tärkeä ääni" ja valitti, ettei Parker saanut reilua mahdollisuutta kotikaupungissaan.

–  Tämä on surkeaa. Tätä on NBA, LaVine sanoi ESPN:lle.

New Orleans piti Chicagoa vastaan sivussa siirtoa pyytäneen supertähtensä Anthony Davisin, ja lisäksi viime kaudella Bullsista hankittu Nikola Mirotic oli pois kokoonpanosta. Vaihtomies Julius Randlen 30 minuutissa nakuttaman 31 pistettä riittävät kuitenkin varmistamaan vieraiden voiton.

Lauri Markkanen pelasi lähes 41 minuuttia ja heitti toisessa peräkkäisessä ottelussa 30 pistettä erinomaisella tarkkuudella. Kymmenestä kolmosyrityksestään Markkanen upotti viisi. 

Lue myös:

    Uusimmat