Näkökulma: Kaapo Kakko ei voi ratkaista joka peliä

Muidenkin kuin Kaapo Kakon on kyettävä ratkaisemaan pelejä, kirjoittaa MTV Urheilun toimittaja Matti Nyrhinen Kosicesta.

Heti kärkeen on todettava fakta: Leijonien voitot Kanadasta ja Slovakiasta ovat olleet koko joukkueen voittoja, eivät Kaapo Kakon voittoja. Voitot ovat perustuneet yhteistyöhön, tiiviyteen ja taisteluun. Juuri niihin asioihin, joihin päävalmentaja Jukka Jalonen haluaa joukkueen pelin nojaavan.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Jatkuuko Kaapo Kakko -show?
Yhdysvallat-Suomi 13.5. klo 17.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!​​​​​​​​​​​​​​

Sillä ei ole väliä, kuka maalit tekee, kunhan voittoja irtoaa.

Tosiasia on samaan aikaan se, että Suomi on tehnyt seitsemän maalia, niistä Kakon käsialaa on viisi. Vaikka 18-vuotias laituri on poikkeuslahjakkuus, hänen ei voi odottaa kääntävän joka peliä Leijonille.

Jossain vaiheessa tulee se maaliton peli, jos toinenkin. Silloin muiden pitää ottaa vastuu siitä, että tulostaululla seisoo muita numeroita kuin 0.

Klassisesti ajatellaan, että kun jatkopaikkoja ratkotaan, tulosta pitää tulla myös ”alemmista ketjuista”. Leijonilla ketjut ovat tasavahvoja, joten jokaisella on yhtäläinen vastuu maalien tekemisestä.

Maalien perään huutelu ei tarkoita sitä, että muu joukkue Kakon valokeilan ulkopuolella olisi suorittanut huonosti, mutta Yhdysvaltoja vastaan, jos koskaan olisi oikea paikka löytää keinot venyttää verkkoa. Toni Rajala on ollut ahnas ja hänen maalinsa on vain ajan kysymys. Sakari Manninen on päässyt pari kertaa hyvälle tontille, mutta pieni terävyys viimeistelyyn on puuttunut. Veli-Matti Savinainen ei oikein ole päässyt vielä edes kunnolla yrittämään maalintekoa.

Tänään maalit muutamalle kärkipelaajalle, ja Leijonat pumppaa lisää ilmaa siipiensä alle. Se sysäisi oikeaan suuntaan vierimään lähteneen lumipallon kunnon vyöryyn. Ja jos hieman raaskii mennä asioissa edelle, voitto Yhdysvalloistahan veisi Suomen jo siihen tilanteeseen, että lohkovoitto olisi täysin omissa käsissä, jo kolmen pelin jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat