Näkökulma: Kaapo Kakko, tekisitkö sen tempun? Tiedättehän

Millä Leijonat pystyy nujertamaan Ruotsin "NHL-joukkueen"? Suomalaisselkärankoihin juurrutetulla Jukka Jalosen Meidän pelillä, mestariluokan maalivahtipelillä ja kyllä, sillä pelaajalla, jonka nimen jo tiedättekin, kirjoittaa MTV Urheilun Tuomas Hämäläinen.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

MM-kisojen puolivälierät torstaina 23.5.:

klo 17.15 Venäjä-USA: C More Sport 1 
klo 17.15 Kanada-Sveitsi: C More Sport 2
klo 21.15 Suomi-Ruotsi: C More Sport 1 ja MTV3
klo 21.15 Tshekki-Saksa: C More Sport 2.

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.

Nyt on suitsittava tahtia. On kontrolloitava kiekkoa, kun paikka on. On pidettävä Ruotsi poissa tuosta kaukalon herkusta, jonka kanssa Tre Kronor haluaa niin kovin temmeltää ja painaa kaasua. Ja kun Ruotsilla on limppu hallussaan, keskialueelle sumppua vain inhottavasti paikoilleen, kun selvää paineistuspaikkaa ei aukea.

Kevin Lankinen pelannee torstain puolivälierässä Leijonien maalilla. Hän on osoittanut MM-kisoissa, että häneen voi luottaa. Nyt on kaivettava superpeli, lyötävä vehkeitä vimmatusti mustan tielle.

Ja sitten. Kaikkien tiedossa on, ettei Leijonat varsinaisesti yksilötaidolla ja ratkaisuosaamisella loista. Absoluuttiset kansainväliset huippupelaajat ovat tällä joukkueella vähissä. Mutta.

Suomella on muuan 18-vuotias turkulainen, NHL:n varaustilaisuudessa kahden ensimmäisen pelaajan joukossa menevä hyökkääjä, superlupaus. Nöyrä mutta kykynsä tietävä nuorukainen, joka on tavannut loistaa isoissa paikoissa.

Kaapo Kakko iski vuodenvaihteessa Suomen maailmanmestaruusmaalin alle 20-vuotiaiden MM-kisojen loppuottelussa Yhdysvaltoja vastaan. Kakko oli SM-liigan puolivälierissä heikon TPS:n valopilkku. Kakko kihautti ensimmäisiin kahteen aikuisten MM-otteluunsa viisi maalia.

Sittemmin hanat ovat tyrehtyneet. Kakko on jäänyt pisteittä Suomen kolmessa edellisessä pelissä. Hänellä on pinnoja vain yhdessä edellisistä viidestä ottelusta, 1+1 kohtaamisesta Tanskaa vastaan.

Kakko kuitenkin nauttii isoista paikoista. Hän on ennenkin noussut silloin esiin. Hän pystyy puikkailemaan kiekon kanssa ahtaassakin tilassa, pitämään pelivälineen kuin liimattuna lavassaan, tarvittaessa yhdellä kädelläkin. Veivailemaan hengästyttäviä harhautuksia kuin vettä vain. Ampaisemaan räjähtävästi pystyyn. Ampumaan maaleja, kun niitä vaaditaan.

Nyt on sellainen paikka. Paikka, jossa Kakon kovuutta mitataan, jälleen kerran. "Onko minusta olemaan se pelaaja?"

Realismia on, että jos Suomi voittaa, se voittaa pienillä marginaaleilla ja sen on rutistettava Ruotsia vastaan viimeisetkin prosentit irti. Niihin kuuluu pelitavan briljantin toteuttamisen rinnalla myös käänteentekevä yksilötason pelaaminen.

Kakko voi olla käänteentekevä peluri. Hän pystyy ratkaisemaan. Hän janoaa sitä.

On se kohtuullista tai ei, Suomi odottaa ihmepojaltaan loistoa. Ja kysyy: tekisitkö taas sen tempun?

Näyttäisit, mistä tämä huimapää on tehty.

Lue myös:

    Uusimmat