Näkökulma: Jukka Rautakorpi näkee painajaisia Rinkelinmäen oranssista läpsytinhelvetistä

Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi sai maistaa samaa lääkettä, jota hän antoi itse HPK:lle SM-liigan ensimmäisessä välieräottelussa. MTV Urheilun Marko Leppänen arvioi, että Rinkelinmäen läpsyttimillä marinoidusta painekattilasta tulee vielä iso riesa Tapparalle.

Hämeenlinna kuuluu niin sanottuihin läpsytinpaikkakuntiin. Katsojilla on käytössä apuväline, jolla on tarkoitus tuottaa lisää ääntä ja tunnelmaa.

Läpsytin on paholaisen työkalu, jonka käyttö pitäisi kirjata rikoslakiin, mutta ääntä ne kieltämättä tuovat. Piti niistä tai ei.

HPK:n ja Tapparan toinen välieräottelu oli kokonaisuudessaan loistava jääkiekkotapahtuma: hyväsykkeistä peliä ja intensiivinen tunnelma tiivisiissä hallissa.

Voi olla, että Rinkelinmäen oranssi läpsytinhelvetti tulee Jukka Rautakorven uniinkin. Sen verran kovan klinikan HPK pani pystyyn jääkiekon Saksalle.

Ottelusarjan kaksi ottelua ovat osoittaneet, että johtoon päässyt joukkue on erittäin vahvoilla.

Tappara puolusti ensimmäisessä ottelussa maaliaan juuri niin kuin vain Tappara osaa. Toisessa pelissä HPK:lla ei ollut mitään hätää johtoasemassa, vaan se pystyi tukahduttamaan Tapparan aseet lähes täydellisesti. Tapparalla oli erittäin vähän vaarallisia maalipaikkoja kolmannen erän takaa-ajovaiheessa.

Tappara on edelleen ottelusarjan suosikki, mutta helpolla se ei tule pääsemään ainakaan Hämeenlinnassa.

Aikuinen ihminen nauraa päivässä keskimäärin 15 kertaa. On hyvin todennäköistä, että Jukka Rautakorven päiväkeskiarvo on pudotuspelien aikana paljon alhaisempi.

Aamulehti kysyi juttua varten häntä yhteiskuvaan, jossa olisivat olleet hän ja nykyiseen valmennustiimiin kuuluvat vuoden 2003 mestarit Janne Ojanen, Janne Grönvall ja Pasi Puistola. Jukka kieltäytyi.

– Sitä tikulla silmään, joka vanhoja muistelee, kuului Rautakorven vastaus.

Mutta ei Rautakorpi ole pudotuspeleihin tullut viihdettä tekemään ja yhteispotretteja mallailemaan.

Jos tilanne sitä vaatii, seuraavassa pelissä runnotaan johtoasema väkisin ja vedetään päälle The Limaträppi 2.0.  

Lue myös:

    Uusimmat