Kommentti: Jukka Rautakorpi nosti jääkiekon "koulukiusaamisen" uudelle tasolle – kertoo isosta paniikista

Pelilliseen kurimukseen ajautuneen Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi meni JYP-ottelussa henkilökohtaisuuksiin ja haukkui ottelun tuomarin. MTV Urheilun Marko Leppänen kertoo mielipiteensä Rautakorven purkauksesta.

Kun luokan räyhähengellä loppuvat argumentit välitunnilla kiusaamisen kohdettaan vastaan, hän alkaa etsiä kiinnekohtia ulkomuodosta. 
Rillipää. Läski. Rumilus. Finninaama. Isonenä. Luuranko.

Tai vaikka kääpiö.

Tapparan kokenut päävalmentaja Jukka Rautakorpi pureutui fyysiseen muotoon, kun hän Ilta-Sanomien uutisen mukaan tylytti JYP-ottelussa Joonas Kovaa, SM-liigan lyhintä päätuomaria.

– Nouse v***u seisomaan, niin näetkin jotain, oli Rautakorpi huutanut.

Kiusaaja oli saanut hetkellisen tyydytyksensä.

***

Kun iso osa maailmasta tekee töitä eriarvoisuuden, kiusaamisen, häirinnän ja epäasiallisen käytöksen kitkemiseksi, Tampereella häärii pitkän linjan valmentaja, joka aikamatkailee takavuosien latistavassa ilmapiirissä.

Rautakorven kohdalla langat vanhan ja nykyisen välillä sitoisi lause "varo ettei talos pala, kääpiö".

Ei ole mitään väliä, kohdistuuko epäasiallinen kielenkäyttö valmentajatoveriin, pelaajaan, vastustajan valmentajaan, tuomariin, katsojaan tai toimittajaan. SM-liigan päävalmentaja on isoa valtaa käyttävä ihminen, joka toimii seuran, yhteisön ja lajin äänitorvena.

Se torvi suoltaa nyt aineistoa, jonka SM-liigan kurinpitoelimen on sorvattava isoksi rangaistukseksi.

Kyllä tuomioita kritisoida saa, eivätkä tuomarit asiallista kommunikointia pahaksi katso. Rautakorpi on sahannut vuosikausia oksaansa raivostumalla ensimmäisellä minuutilla kyseenalaisesta paitsiotulkinnasta – ja nyt alkaa kaikkien kärsivällisyys olla lopussa. 

Juttu jatkuu kuvan alla.

Turha tulla sanomaan, että esiintyy siellä paljon pahempaakin kielenkäyttöä. Kenenkään ulkomuotoa ei saa arvostella, vaikka kattila kihisisi kiehumispisteessä.

Ja olisiko tämä kiekkokehien alfauros uskaltanut haukkua Jari "Japa" Levosta kaljuksi? 

***

Rautakorven purkautuminen kertoo osaltaan paniikista, joka on hiipimässä Tapparan leiriin. Isoin satsauksin kauteen lähteneen mestarisuosikin ote on lipeämässä runkosarjan lopussa.

Kahdeksasta viime ottelusta on irronnut vain yksi kolmen pisteen voitto, ja Lukko uhkaa napata kakkossijan. Tunnettu pelin jäädyttäjäjoukkue on päästänyt jo kahdeksan maalia, kun vastustaja on pelannut ilman maalivahtia. Vastustajat ovat oppineet pelaamaan murhaavaa ykkösylivoimaa paremmin pois, eivätkä Kristian Kuusela ja Jere Karjalainen pääse enää namuttelemaan komeita osumiaan.

Rautakorpi siirtyy tämän kauden jälkeen päävalmentajan tontilta Tapparan urheilutoimenjohtajaksi. Hyvällä jääkiekko-osaajalla on kova halu näyttää hauista kenties viimeistä kertaa Tapparan päävalmentaja. Rautakorpi haluaa osoittaa, että hän pystyy luotsaamaan joukkueensa uransa toiseen SM-kultaan.

Tapparaa on syytetty vuosien varrella kahvakiekosta ja limaträpistä ja ties mistä tylsästä kiekosta. Osin syystä, osin syyttä.

Jukka. Vedä vaikka kahvaträppiäsi aamusta iltaan, mutta älä puutu ihmisten ulkonäköön ja -muotoon. Minä lupaan, etten koskaan kutsu sinua edes leikillään "Tukka-Jukaksi". 

Lue myös:

    Uusimmat