Petteri Sihvoselta suora väite Tapparasta – tämä selitti katkaisupelin kummallisen näyn: "Ihan inhimillistä"

TPS:n maalia edelsi kova vyörytys:"Siellä on nyt mietintämyssyt syvällä päässä" 8:20
TPS:n maalia edelsi kova vyörytys: "Siellä on nyt mietintämyssyt syvällä päässä"

Jääkiekon SM-liigan finaaleissa TPS onnistui kaventamaan tilannetta, kun se voitti tiistain neljännen kohtaamisen 1–0. MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen pureutuu tiukasti finaalin outoon näkyyn – hyvin vaisuun Tapparaan.

Tiistain neljännestä finaalista ei tullut mitään ilotulitusklassikkoa. Ottelu oli lukemissa 0–0 vielä 53 minuutin kohdalla.

Sitten esiin astui Elmeri Eronen, joka latasi uransa ”tärkeimmän maalinsa”.

Se takasi TPS:lle voiton.

MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen ei yllättynyt TPS:n voitosta.

– He laittoivat itsensä kamppailualttiimmaksi. Ensimmäistä kertaa finaaleissa TPS pystyi luomaan enemmän hyökkäysalueen hyökkäyspeliä ja ensimmäistä kertaa he eivät pelanneet junnulätkää. TPS otti kolmannessa erässä vallanvälineen, lisättyään kiekkokontrollia. Kolmas erä oli heidän näytöstään. He pelasivat jäähyttömästi – kaikki turha oli poissa, Sihvonen perkaa TPS:n voittopeliä.

Kaukalossa näkyi myös hyvin poikkeuksellinen näky – vaisu Tappara. Se puolusti hyvin, mutta muuten energia oli vähissä.

– Tappara jäi vajaaksi. Esimerkiksi kaikki sentterit olivat hyvin vaisuja. Jos katsoi Patrik Virtaa, niin hyvä ettei hän mennyt kananmunat kainaloissa tilanteisiin. Mentaalienergia ei riittänyt, mikä on inhimillistä, Sihvonen analysoi.

Vain hetkellistä?

Sihvosen mukaan mentaalivajaus tuli vahvasti voimassa olleen tilanteen kautta. Tappara johti finaalisarjaa voitoin 3–0, kun tiistain neljäs kohtaaminen käynnistyi.

– Kun toinen antaa kaikkensa, asiaan keskittyen, valittamatta tuomareille ja pelaamalla vielä aiempaan nähden vähän fiksummin, niin noin siinä sitten käy. Vajaalla mentaliteetilla Tapparan oli vaikea tehdä peliä ja löytää reittiä vastustajan maalille.

– TPS:ltä on nähty vähän junnumaista höntyilyä, mutta nyt he kasvoivat napsun tai kaksi aikuisimmiksi, Sihvonen jatkaa tiistain voittajaan liittyen.

Uskotko, että iso kuva horjuu? Eli saako TPS luotua tästä vielä intensiivisen mestaruustaiston?

– En usko, että Tappara tuosta sen enempää horjuu. Pitää kuitenkin muistaa, että nämä ovat maalin pelejä, eikä tässä voi kirkossa kuuluttaa, että sarja menee poikki viidessä pelissä. Se voi olla taas maalin peli. Nytkin Waltteri Merelällä oli loistopaikka ja TPS teki huonommalta tontilta, Sihvonen muistuttaa.

Torstain ottelun lähtökohdat ovat herkulliset. Tapparalta voi odottaa selkeää tasonnostoa, mihin TPS:n pitäisi pystyä vastaamaan.

– Kysymys kuuluu, että onko Tapparalla sarjan katkaisemiseen vaadittavaa mentaalienergiaa? Onko se tapissa? Löytyykö sieltä seuraava pykälä? Koska voihan siinä käydä myös niin, että tikkari on ikään kuin suussa ja nyt kaveri meinaa viedä sen. Onko nyt se hetki, kun Tapparalta tulee jotain uutta, Sihvonen lyö pöytään torstain isoja kysymyksiä

Lue myös:

    Uusimmat