Huuhkajilla on erityinen valttikortti Italian puolustusmuurin kaatamiseen – "Onneksi meillä on tulikuuma hyökkääjä"

Robin Lod:"Italialla huippupuolustus, mutta meillä on tulikuuma hyökkääjä" 1:46
Videolla Robin Lodin kommentteja ennen Italia-ottelua.

Huuhkajat lähtee Italian kimppuun erinomaisista asetelmista. Vuosien saatossa kovasta puolustuksestaan tutuksi tullut Italia saa vastaansa Suomen tulikuuman tähtihyökkääjän Teemu Pukin.

Sunnuntaina Tampereen Ratinan stadionilla nähdään yksi Suomen jalkapallohistorian kutkuttavimmista otteluista. Altavastaajana otteluun lähtevä Huuhkajat on pitkästä aikaa sellaisessa tilanteessa, että haaveet EM-kisapaikasta ovat täysin omissa käsissä.

Suomella ei ole sunnuntaina kenties mitään hävittävää. Karsintalohkon toisena majailevan Huuhkajien pahimmat kilpakumppanit tällä hetkellä ovat Bosnia ja Hertsegovina sekä Armenia. Kaikki Italiaa vastaan otettavat pisteet on plussaa. Hurjassa liidossa olevalla Huuhkajat-ryhmällä saattaa olla jopa kaikkien aikojen sauma päihittää Italia.

– En tiedä, onko kaikkien aikojen, mutta ainakin tosi hyvä sauma ja kivat lähtökohdat varmasti, Huuhkajien avainpelaaja Robin Lod ennakoi.

Italia kukisti Suomen joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa 2-0-lukemin. Voitosta voittoon kulkenut joukkue on päästänyt vain kaksi maalia näissä karsinnoissa. Huuhkajille on kuitenkin yksi suuri valttikortti hihassaan Italian kivikovan puolustuksen ohittamiseksi.

– Onhan niillä kivikova puolustus, mutta onneksi meillä on tulikuuma hyökkääjä siellä. Varmaan tulee hyvä kamppailu, Lod hehkuttaa Pukin virettä.

Italia-tappion jälkeen Suomi on marssinut voitosta voittoon. Neljän edellisen ottelun aikana verkko Lukas Hradeckyn takana ei ole heilunut kertaakaan. Hienosti sujuneet ottelut ovat tuoneet tarvittavaa lisäpuhtia joukkueen toimintaan.

– Voitot ruokkivat positiivista ilmapiiriä ja tuovat itseluottamusta, kun näemme pärjäävämme. Se tuo hyvän fiiliksen koko joukkueelle ja kaikki näyttää pelaavan parastaan aina täällä maajoukkueessa, Lod hymyilee.

Lue myös:

    Uusimmat