Kommentti: Venäjää vastaan vaaditaan huippusuoritus, mutta Huuhkajilla on yksi valtava etu – "Ei kahta sanaa"

5:08
Huuhkajilla on jättimahdollisuus EM-kisoissa Venäjää vastaan keskiviikkona. MTV Urheilun asiantuntija Mehmet Hetemaj kertoo, millaisilla taktisilla yksityiskohdilla itänaapuria shokeerataan.

Heikosta Belgia-ottelustaan huolimatta Venäjä on tänään selkeähkö ennakkosuosikki kotikentällään Pietarissa Huuhkajia vastaan, mutta puntit ovat kieltämättä hieman ehtineet tasoittuakin, kirjoittaa MTV Urheilun Timo Innanen Pietarista. 

Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva myönsi eilen kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa auliisti, että pelaajien välisen syöttötyöskentelyn, liikkeiden ja ajoituksien on kohennuttava rutkasti Venäjää vastaan. 

Pelaaminen ei saa perustua paljolti hätäisin pitkiin palloihin kohti hyökkääjiä, kuten Suomen kannalta valitettavasti kävi Tanskaa vastaan, etenkin ensimmäisen noin 60 minuutin ajan. 

Toki tulos oli lopulta se kaikkein tärkein asia. Täyden pistepotin ansiosta Huuhkajat on pelannut itsensä nyt jo otolliseen tilanteeseen: tasapelikin varmistaisi sille käytännössä jatkopaikan historiallisissa EM-kisoissa

Kannattajat hoilaavat päävalmentajan tuoneen voittamisen kulttuurin Huuhkajiin. Kyllä, niinkin voi varmasti todeta. Itse näen, että ryhmä on vaikeasti voitettavissa, mutta juuri pelinopeuden kasvaminen asettaa vielä kovin suuren haasteen. 

Ollaan kaikki rehellisiä: Tanskaa vastaan luoti vältettiin osin hieman tuurillakin – suurta roolia näyttelivät Lukas Hradeckyn huippupelastukset. Silti, myös Joel Pohjanpalon taidokkaasti, kollektiivin voimalla tehty maali oli osoitus siitä, että pelirohkeuden riittäessä tulosta voi tulla. 

Uskon, että avaimet onneen avausottelunsa hävinnyttä Venäjää vastaan ovat pelirohkeus ja kärsivällisyys. Ottelun asetelma suosii vierasjoukkuetta. Ei kahta sanaa siitä. 

Mielenkiintoista on nähdä, uskaltaako Kanerva muuttaa juurikaan mitään Tanska-ottelusta? Voisiko 4-4-2-ryhmitys tuoda osaltaan jouhevuutta ja selkeyttä hyökkäyspelaamiseen?

Fyysinen Joni Kauko on tyrkyllä keskikentän keskiakselille. Robin Lod toisi laitaan pelintekovoimaa, dynaamisuutta ja oveluutta. Toisaalta Lodin peluuttaminen hieman Pukin alapuolella ryhmityksessä voisi tukea pelillistä balanssia ja kokonaisuutta briljantilla tavalla. 

Loukkaantumisista kärsineiden kapteeni Tim Sparvin ja Joel Pohjanpalon voisi olla jopa järkevää aloittaa penkillä. Pelillisen kuorman kanssa on oltava niin äärimmäisen tarkkana. 

Venäjällä on eritoten yksi taituri, joka on yksinkertaisesti saatava kuriin: hänen nimensä on Aleksandr Golovin. Taitava ja älykäs pelintekijä liikkuu laajalla säteellä linjojen välissä ja muistuttaa pelityyliltään Tanskan supertähteä Christian Erikseniä. Golovin voi nousta ratkaisijaksi, mikäli hän saa liikaa tilaa mellastaa. 

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja