Näkökulma: Huuhkajat osoitti luonnetta nappaamalla pakkovoiton

Tyly pakkovoitto Armeniasta luo uskoa Suomen mahdollisuuksiin EM-karsinnoissa, kirjoittaa MTV Urheilun Timo Innanen.

EM-karsintojen avausottelu Italiaa vastaan lauantaina Udinessa oli Suomelta kohtalainen peliesitys, mutta näin jälkikäteenkin on helppo todeta, ettei 5-4-1-ryhmitys toiminut hyökkäyssuuntaan sittenkään riittävän hyvin.

Armeniaa vastaan tuttu 4-4-2-ryhmitys toimi hetkittäin hyvin - tosin vastustajakin oli ihan eri tasoa kuin Italia. Huuhkajat pelasi ajoittain silti viisaasti ja paikoitellen jopa tylystikin. Mitä pidemmälle peli eteni, sitä paremmin Markku Kanervan suojatit kontrolloivat pelitapahtumia. Suurta hätää ei ollut, vaikka Armenia väläytteli.

Avauskokoonpanoon noussut Fredrik Jensen näytti voittomaalillaan Kanervalle, että hän on erinomainen vaihtoehto täydentämään Teemu Pukkia jatkossakin yläkerrassa. Röyhkeästä 21-vuotiaasta pelimiehestä tulee olemaan Huuhkajille muutenkin vielä kosolti iloa. Tosin Roman Eremenko ja Jasse Tuominen tuonevat lisää kilpailua kesäkuussa hyökkäyspäähän, mikäli herrat vain ovat täydessä pelikunnossa.

Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti sanoi allekirjoittaneelle ennen Suomen EM-karsintojen avausotteluita, että yhteensä neljä pistettä Italiaa ja Armeniaa olisi upea saavutus joukkueelle. No, kolme pistettä tuli plakkariin, mutta siitä on turha huolestua. Hieman varamiehinen sinivalkoinen ryhmä kykeni suoriutumaan lopulta kohtalaisen hyvin.

Haaste on kivikova kesäkuussa Tampereella, kun vastaan asettuu Bosnia ja Hertsegovina. Kreikan kanssa eilen tasapeliin jäänyt ryhmä on lohkon kakkossuosikki Italian jälkeen. Dynaamista joukkuetta vastaan Huuhkajien on oltava alusta asti parhaimmillaan – eikä virheisiin  ole varaa.

Se tarkoittaa käytännössä lisäksi sitä, että parhaiden suomalaispelaajien on oltava tuolloin jo täydessä kunnossa mukana, mikäli Kanervan miehistö haluaa tosissaan edes haaveilla kotivoitosta. Panokset kasvavat entisestään. 

Lue myös:

    Uusimmat