Huuhkajille hyviä uutisia Bosnia-Hertsegovinan ja Kreikan ottelusta

Huuhkajien kanssa samassa jalkapallon EM-karsintalohkossa pelaavat Bosnia-Hertsegovina ja Kreikka pelasivat 2–2-tasapelin tiistai-iltana. Bosnia-Hertsegovina menetti kotikentällään Zenicassa kahden maalin johdon.

Edin Visca ja Miralem Pjanic veivät kotijoukkueen 2–0-johtoon ensimmäisen vartin aikana.

Ottelun käännekohta nähtiin reilun tunnin pelin jälkeen. Minuutin sisällä ensin Kostas Fortounis kavensi pilkulta ja heti perään Juventus-tähti Pjanic otti suoran punaisen kortin taklattuaan rumasti Carlos Zecaa.

Vaihtomies Dimitris Kolovso iski Kreikan tasoituksen 85. minuutilla.

Tasapeliä voi pitää Suomen kannalta hyvänä tuloksena, sillä juuri Kreikan ja Bosnian kanssa Huuhkajien arvellaan tiukimmin taistelevan EM-kisapaikasta lohkon ennakkosuosikin Italian takana.

Pjanicin ulosajo tietää puolestaan sitä, ettei hän voi pelata Suomea vastaan, kun joukkueet kohtaavat seuraavaksi kesäkuussa Tampereella. 

"Tehtävä suoritettu"

Nelinkertainen maailmanmestari Italia jatkaa J-lohkon kärjessä puhtaalla pelillä, se otti nyt Parmassa 6–0-rutiinivoiton Liechtensteinista.

–  Tehtävä suoritettu. Tulos oli selvä, mutta meidän oli tärkeää tehdä paljon maaleja, sanoi Italian päävalmentaja Roberto Mancini.

Kaksi pilkkumaalia tehneestä Sampdorian Fabio Quagliarellasta tuli 36 vuoden ja 54 päivän ikäisenä Italian maajoukkueen kaikkien aikojen vanhin maalintekijä.

Italialla on kuusi pistettä, Kreikalla ja Bosnia-Hertsegovinalla neljä. Armenian tiistaina kaatanut Suomi on kolmessa pisteessä.

Lue myös:

    Uusimmat