Näitä vinkkejä on pakko kokeilla! Näin ilmakuivaat itsellesi upeat hiukset ja vältät kuuman föönin aiheuttamat vauriot

Nämä ongelmat ymmärtää vain ihminen, jolla on paksut hiukset 0:55
Kun astut suihkuun, joudut odottamaan, että hiuksesi kastuvat... Nämä ongelmat ymmärtää vain ihminen, jolla on paksut hiukset!

Hiusten onnistunut ilmakuivaaminen vaatii hieman aikaa ja muutaman hyvän muotoilutuotteen. 

Monet turvautuvat fööniin halutessaan hiuksiinsa volyymia ja ilmavuutta pesun jälkeen. Se onnistuu kuitenkin myös ilmakuivauksella, ilman kuuman föönin aiheuttamia vaurioita. Hiusten pituudesta ja laadusta riippuen ilmakuivaukselle kannattaa varata hieman enemmän aikaa kuin föönaukselle.

Jotta ilmakuivaus onnistuu, oma hiuslaatu tulee ottaa huomioon. Eri hiuslaadut vaativat erilaisia tuotteita ja tekniikoita. Cosmopolitan kokosi kaikille hiuslaaduille vinkit onnistuneeseen ilmakuivaukseen.

Laineikkaat hiukset

Mitä enemmän kosteutat hiuksiasi, sitä paremmilta luonnolliset laineesi näyttävät. Käytä hiustenpesuun kevyttä, kosteuttavaa shampoota sekä hoitoainetta. Etsi tuotteita, joissa on käytetty esimerkiksi aloeta tai hyaluronihappoa.

Pesun jälkeen selvitä hiuksesi harvapiikkisellä kammalla. Kääri hiukset pyyhkeeseen viideksi minuutiksi, ja sen jälkeen anna niiden ilmakuivua vielä 15 minuuttia. Suihkuta kosteisiin hiuksiin suolasuihketta tuodaksesi hiuksiin rakennetta. Varo kuitenkin suihkuttamasta liikaa, sillä suolasuihke tekee hiuksista helposti tahmeat ja jäykät.

Kun hiuksesi ovat täysin kuivat, hiero käsiisi tippa muotoiluvoidetta ja taivuttele hiuksia osio kerrallaan, korvien kohdalta latvoihin. Tämä tuo laineet entistä paremmin esille ja antaa hiuksillesi kiiltoa.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Ohuet, litteät hiukset

Suomalaisten yleisin hiustyyppi kaipaa usein extravolyymia ja tuuheutta. Föönin sijaan voit saada hiukset irti päänahasta tuuheuttavilla tuotteilla.

Pese hiukset volyymia tuovalla shampoolla, joka sisältää hiusta vahvistavia ainesosia, kuten keratiinia tai biotiinia. Vältä öljypohjaista shampoota. Levitä hoitoainetta vain ja ainoastaan latvoihin. Hoitoaineen levittäminen tyveen voi latistaa hiuksia entisestään.

Ilmakuivaa hiuksiasi noin 20 minuuttia tai kunnes hiukset ovat lähes kuivat. Suihkuta hiuksiin maltillisesti volyymisuihketta. Kannattaa valita tuote, joka sisältää polymeeria. Kun hiuksesi ovat täysin kuivat, nosta hiuksia osio kerrallaan ja ripottele tyveen hiuspuuteria. Hiuspuuteri tuo hiuksiin paljon rakennetta ja kaivattua volyymia.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Suorat hiukset

Suoriin hiuksiin kannattaa levittää ensin hoitoaine, ja vasta sitten pestä ne shampoolla. Kikka poistaa hoitoaineen mahdollisen latistavan vaikutuksen, pilaamatta kuitenkaan hoitoaineen kosteuttavaa vaikutusta.

Kuivaa hiuksesi pyyhkeellä. Jos haluat hiuksiin kevyitä laineita, levitä hiuksiin laineita tuovaa muotovaahtoa. Erottele sitten hiuksesi ohuehkoille osioille, ja pyörittele ne tiukoille kierteille. Anna kierteiden olla paikoillaan kunnes hiuksesi ovat täysin kuivat.

Ravistele kierteet auki sormiasi apuna käyttäen. Haro kevyesti latvoihin mattaa hiusvahaa. Viimeistele tyyli ravistamalla hiuksiasi edestakaisin muutaman kerran, jotta ne asettuvat luonnollisesti.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Kiharat hiukset

Pese hiuksesi sulfaatittomalla shampoolla. Sulfaatit voivat kuivattaa hiusta, joten ne ovat kiharoiden pahin vihollinen. Levitä hiuksiin kosteuttavaa hoitoainetta. Pesun jälkeen puristele hiuksista ylimääräinen vesi pois mikrokuitupyyhkeellä, pää ylösalaisin. Mikrokuitu ehkäisee takkuja ja kähertymistä.

Jaottele hiuksesi neljään osioon. Hiero kämmeniisi kevyttä hiusgeeliä, ja käy läpi hiusosiot liu’uttamalla hiuksia kämmenien välissä. Näin saat pinnoitettua kiharan kummaltakin puolelta rikkomatta sitä. Taputtele geeliä varovasti myös hiusrajaasi.

Kun hiuksesi ovat täysin kuivat, ne saattavat näyttää hieman nuudeleilta. Efektiä ei kannata pelästyä. Hiero kämmeniisi seuraavaksi kevyttä öljyä ja puristele se hiuksiisi rikkoaksesi geelin tuoman pinnoitteen sekä lisätäksesi kiharoihin selkeyttä ja rakennetta.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Tiheät kiharat 

Jos hiuksesi ovat afromaisen kiharat, ne tarvitsevat todennäköisesti paljon kosteutusta. Kun olet pessyt tai kastellut hiuksesi, levitä kosteisiin hiuksiin jätettävää hoitoainetta. Haro hoitoaine hiuksiin sormilla. Varmista, että hoitoaine levittyy latvoihin, hiusrajaan ja niskaan.

Levitä ja puristele hiuksiin öljyä, kuten jojoba- tai kookosöljyä. Ole jälleen huolellinen, että levität öljyä tasaisesti kaikkialle hiuksiin. Haro kiharoihisi muotoiluvoidetta, jonka jälkeen kierrä hiuksia sormillasi. Näin saat niihin korkkiruuvimaisen muodon.

Kun olet käynyt läpi koko pään, voit rentoutua ja antaa hiusten kuivua vapaasti.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös:

    Uusimmat