Naisurheilijan kuva poiki kyseenalaista huomiota – poistettiin törkeiden kommenttien vyöryn vuoksi: "Vastenmielistä"

Mitä sosisaalisessa mediassa saa sanoa?

Naisurheilijan kuvan poistaminen törkykommenttien takia ei ollut faneista oikea ratkaisu.

Australialaisen jalkapallon naisten AFL-liigan joukkueen, Carltonin, pelaaja Tayla Harris, 21on joutunut somemyrskyn silmään, tosin täysin ilman omaa syytään.

Kaikki alkoi siitä, kun australialaiseen jalkapalloon keskittynyt 7AFL-kanava jakoi sosiaalisen median kanavissaan kuvan tilanteesta, jossa Harris teki Carltonin ja Western Bulldogsin välisessä ottelussa ensimmäisen maalin.

Valokuvaaja Michael Willsonin nappaama kuva poiki kuitenkin törkeää kielenkäyttöä, joten 7AFL twiittasi poistaneensa kuvan "sopimattomista ja loukkaavista kommenteista" johtuen.

Sadat ihmiset vastasivat twiittiin huomauttaen, että kuvan poistaminen kommenttien moderoimisen sijaan toi voiton törkykommentoijille.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Myös Tayla Harris itse otti kantaa kohuun ja julkaisi paljon puhuttaneen kuvan omalla Twitter-tilillään.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Tässä on kuva minusta töissä.... ajatelkaa sitä ennen halventavia kommenttejanne, elukat", Harris twiittasi kuvan yhteydessä.

Kuvalla on kymmeniä tuhansia tykkäyksiä.

– Kommentit, joita näin, olivat seksuaalista hyväksikäyttöä, jos niitä siksi voi sanoa, koska se oli vastenmielistä ja sai oloni  epämukavaksi. Tätä pitäisin seksuaalisena hyväksikäyttönä sosiaalisessa mediassa, urheilutähti totesi RSN-radion haastattelussa Nine.com.au-sivuston mukaan.

Harris kertoi, ettei voinut olla lukematta kommentteja. Hänessä heräsi huoli muiden naisten hyvinvoinnista.

– Tiedän, ettei minun pitäisi lukea niitä, mutta on vaikeaa olla lukematta... ja voin nähdä ihmisten profiilikuvista, että heillä on lapsia tai heillä on tyttäriä tai kuvissa on naisia – ja siitä olen huolissani.

"Kuinka se on hyvä ratkaisu?"

Harrisille satoi tukea sosiaalisessa mediassa niin fanien kuin muiden urheilijoidenkin taholta. Kommentoijat huomioivat, ettei vastaavaa kohua syntyisi koskaan miespuolisten urheilijoiden kuvista.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Kuva oli mahtava, eikä ongelma laisinkaan. Hoitaakseenne ääliömiehet poistatte kuvan naisesta tehden meistä kaikista näkymättömiä? Kuinka se on hyvä ratkaisu?"Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Harrisia puolustavien kommenttien myötä myös 7AFL tajusi erheensä ja pyysi kuvan poistamista anteeksi.

– Olemme pahoillamme. Kuvan poistamisella oli väärä viesti. Moni julkaisuun tehdyistä kommenteista oli tuomittaiva ja työskentelemme kovemmin saadaksemme trollit pois sivuiltamme. Tarkoituksemme oli korostaa Tayla Harrisin uskomatonta atleettisuutta ja jatkamme naisten jalkapallon ylistämistä, kanava twiittasi.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja