Naisten mies Roman Schatz: Nainen ei saa olla bimbo!

Naisten mies -sarjassa annetaan tunnetuille miehille lupa muistuttaa meitä kaikkia siitä, kuinka ihania naiset ovatkaan. Tällä kertaa tulevana keväänä Linnan tähdet -sarjaa tähdittävä kirjailija Roman Schatz paljasti ymmärtävänsä naisia vuosi vuodelta paremmin.

Helmen Naisten mies -juttusarjassa tavataan ihania suomalaisia miehiä ja kuullaan heidän mietteitään naisista.

Saksalaissyntyinen sanavalmis kirjailija Roman Schatz, 51, paljastui Helmen haasteessa tarkaksi mieheksi. Tasa-arvo on Schatzille hyvin yksinkertainen asia, joka näkyy arkielossakin arvostuksena. Ennen kaikkea kirjailija arvostaa naisissa kuitenkin älykkyyttä.

Mikä tekee naisista ihania?

– Naisissa on kolme asiaa, joita minä arvostan: aivot, sydän ja seksuaalisuus. Jos kaikki kolme osa-aluetta – älykkyys, tunne-elämä ja seksuaalisuus – ovat kohdallaan, niin sellainen on täydellinen nainen. Niin yksinkertaista se on. Me miehethän olemme vähän yksinkertaisia ja tyydymme näihin kolmeen perusasiaan.

Olennaisinta Schatzin mielestä naisissa on juuri älykkyyden, tunteellisuuden ja seksuaalisuuden muodostama toimiva kombinaatio.

– Jos nainen on pelkästään älykäs, se on pelottavaa. Jos nainen on pelkästään tunteikas, hän on hysteerinen ja sietämätön. Jos nainen taas on pelkästään seksuaalinen, niin hänhän on nymfomaani.

Ketä naista ihailet?

– Ensinnäkin ihailen vaimoani Sannaa. Minä ihailen kuitenkin myös monia muita naisia. Suurin osa heistä on kirjailijoita tai tiedenaisia, kuten Marie Curie.

Tärkeintä Schatzille on kuitenkin se, että nainen on älykäs. Ikä on tuonut mukanaan tietynlaisia vaatimuksia, joita ei voi olla seuraamatta.

– Nainen ei saa olla bimbo. Ehkä se johtuu minun omasta iästäni – pelkällä kauneudella ei enää pärjää.

Mitä et naisissa ymmärrä?

– Mitä vanhemmaksi minä tulen, sitä paremmin minä ymmärrän naisia. Tiedän sen, että naisilla on oikeus heittäytyä hulluiksi aina välillä, mutta meille miehille se ei ole sallittua. Meidän tulee sitä vastoin hoitaa asiat.

Shatz kertoo, että hänen on vaikea ymmärtää sitä, miksi miehille sallitaan yhteiskunnassa paljon vähemmän erilaisia rooleja kuin naisille.

– Nainen saa pukeutua ihan miten vain, mutta auta armias, jos minä laittaisin iltapuvun tai pikkumustan päälleni. Nainen voi sitä vastoin pukeutua vaikkapa liituraitapukuun, ja se on pelkästään tyylikästä.

Jos saisit olla nainen yhden päivän ajan, mitä tekisit?

– Jos minä olisin nainen ja tietäisin miehistä sen, mitä minä nyt miehenä tiedän, niin minä olisin todella vaarallinen.

Schatz myöntää, että jos hän saisi viettää päivän naisena, antaisi hän itselleen myös luvan olla utelias. Naisen vartalo saisi sinä päivänä tutkimusmatkailijan.

– Lainatakseni Alaston ase –elokuvasta tuttua näyttelijää: ”Jos minä olisin nainen, minä lähtisin välittömästi kotiin ja leikkisin loppupäivän omilla tisseilläni”.

Mikä on kaikkein romanttisin tekosi?

– Muutin 25-vuotiaana täysin kielitaidottomana täysin ventovieraaseen maahan ja kulttuuriin.

Millainen on paras iskurepliikkisi?

– Tunnetko kuudenkymmenen sekunnin orgasmin? Onko sinulla minuutti aikaa?

Millainen on mielestäsi mainio naistennaurattaja?

– Yhdistelmä hyvää perushuumorintajua, mukautumiskykyä ja hyviä sosiaalisia kykyjä. Kuitenkaan sellaisella miehellä, joka ei ota naista tasavertaisena ja vakavasti, ei ole mitään mahdollisuuksia valloittaa naista.

Tasa-arvo on Schatzille peruskallio, jonka murtuminen pilaa hyvänkin vitsin.

– Tasa-arvo, josta keskustellaan Suomessa niin sotilaallisesti koko ajan, ei ole minun mielestäni tavoite vaan lähtökohta.

Mitä terveisiä lähetät Helmen ihanille naislukijoille?

– Minä haluan kertoa vitsikkään jutun! Fiksu mies pystyy viidessä minuutissa kuuntelemaan naistaan koko illan, Schatz vinkkaa silmäänsä.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuvat: MTV3/Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja