Näistä merkeistä tiedät, että joku on estänyt sinut Facebookissa

Näin luot itsellesi Facebook-avatarin 0:39
Katso videolta, miten luot itsellesi oman avatarin Facebookissa.

Facebook ei ilmoita käyttäjälle, mikäli joku estää hänet palvelussa. Asian selvittämiseksi on kuitenkin lukuisia keinoja.

Ihminen voi estää Facebookissa henkilön, jonka ei halua enää näkevän profiiliaan tai ottavan yhteyttä. Facebook ei ilmoita estetyille käyttäjille asiasta, mutta eston voi saada selville myös itse, vinkkaa The Sun.

Ensimmäiseksi kannattaa kokeilla vierailla sen henkilön profiilissa, jonka epäilee estäneen itsensä. Jos henkilö on todella pistänyt eston päälle, nimihaku ei tuota tuloksia. Kyseinen henkilö ei myöskään näy estetyn käyttäjän kaverilistassa.

Toinen merkki Facebookissa estämisestä on se, ettei käyttäjälle voi enää lähettää yksityisviestejä Messengerissä. Häntä ei voi myöskään kutsua tapahtumiin tai ryhmiin, merkitä julkaisuihin tai lisätä kaveriksi. Estetty henkilö ei näe estäjän päivityksiä uutisvirrassaan.

Estäminen vai tilin poistaminen?

Monet edellä mainituista merkeistä voivat olla seurausta paitsi estämisestä myös Facebook-profiilin poistamisesta.

Epäselvyyksien varalta voi kokeilla vierailla henkilön Facebook-profiilissa kaverin tililtä käsin. Mikäli tämä näkee profiilin, on se selvä merkki toiselle henkilölle pistetystä estosta.

Yksi vaihtoehto on kysyä asiasta suoraan henkilöltä itseltään toisella alustalla. Myös yhteiset kaverit voivat kertoa, onko estäjäksi epäilty edelleen Facebookissa tai vihainen jostakin.

On hyvä huomata, että estämispäätöstä tulee kunnioittaa eikä yrittää lähestyä ihmistä, joka selvästi haluaa pysyä itsestä erossa.

Nämä Facebook-tyyppit jokainen tunnistaa – löydätkö itsesi tai ystäväsi joukosta? 0:35
Nämä Facebook-tyyppit jokainen tunnistaa – löydätkö itsesi tai ystäväsi joukosta?

Lue myös:

    Uusimmat