Mainos

Näistä puoluepomot leikkaisivat miljardin - "tuloluokassani ei tarvita lapsilisää"

MTV:n suuressa Pääministeritentissä puoluejohtajilta kysyttiin, mistä kohteista he leikkaisivat yhteensä miljardi euroa.

Pääministeri, kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb, keskustan puheenjohtaja, gallup-suosikki Juha Sipilä, valtiovarainministeri ja SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sekä perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini saivat kaikki valita kukin kolme kohdetta, josta he leikkaisivat 300 miljoonaa euroa - eli yhteensä lähes miljardi euroa.

Soini sai aloittaa kierroksen - hänen laskemissaan rahaa lähtisi kehitysavusta, tuuli- ja muun vastaavan energian syöttötariffeista ja eriasteisista, sosiaalisista tulonsiirroista.

– Niitä ei voi tehdä kaikkialla, mutta esimerkiksi minun tuloluokassa ei tarvita lapsilisiä. Tuloluokka on 150 000 euroa vuodessa.

Stubb laittoi paremmaksi ja ilmoitti aluksi miljardin suuruisen leikkauksen. Hänen mukaan leikattavaa löytyy ensimmäinen miljardi lähtee indekseistä ilman, että kosketaan eläkeläisiin tai vähätuloisiin. Konkreettisia tahoja, joista leikataan, hän ei kuitenkaan kertonut.

Stubbin mukaan leikattavaa on myös hyvätuloisten lääkekorvauksista ja kehitysavusta.

Sipilä leikkaisi elinkeinoelämän tuista, hallinnon tietotekniikka- ja kiinteistökuluista sekä sote-uudistuksen kautta tulevista säästöistä.

Rinne nappaisi 270 miljoonaa euroa toisen asteen rakenneuudistuksesta ilman, että "pultataan koulutuspaikkojen lukumäärän tasoa". Myös Rinne säästäisi tuulivoiman syöttötariffeista ja yritystuista.

Katsomo-video ei ole saatavillaMainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.