Mainos

Naispoliisi Henna ihmettelee härskejä viestejä: "Olen saanut miespuolisilta kansalaisilta kuvia heidän veijareistaan"

Lapin poliisilaitoksen viestintäpäällikkö Henna Kelloniemi kertoo somessa saamistaan yksityisviesteistä.

Kelloniemen mukaan poliisi on nykyään esillä paljon myös sosiaalisessa mediassa.

Viestintäpäällikkönä työskentelevä Kelloniemi kertoo törmänneensä ilmiöön, joka herättää hänessä lähinnä sääliä: aikuiset miehet lähettävät kuvia sukuelimistään.

– Olen saanut miespuolisilta kansalaisilta kuvia heidän veijareistaan somessa yksityisviestien kautta. Häveliäämmät ovat lähettäneet kuvia peiton alla tekemistään käsitöistä, Kelloniemi kirjoittaa Lapin poliisilaitoksen Facebook-sivuilla.

Poliisi sanoo tottuneensa kaikenlaiseen palautteeseen. Poliisi kirjoittaa kuitenkin miettineensä, millaista reaktiota näiden kuvien lähettäjät toivoisivat.

– Kauhistusta, säikähdystä, ihastusta vai innostustako kenties. Vai pitäisikö siihen suhtautua kuten kissa- ja koirakuviin: "Voi miten söpö, onpa lutunen!". Minun täytyy vain valitettavasti todeta, että mätää ruumista lattiasta kaapineen konstaapelin ajatuksissa ei tuntemattoman ja kasvottoman miehen ilmiselvästi elossa oleva penis kyllä saa aikaan kovinkaan kummoista reaktiota.

Kelloniemen mukaan kuvat voivat aiheuttaa hetkellisesti sääliä tai surua sekä myötähäpeää.

Sanalliset viestit herättävät poliisissa kuitenkin välillä jopa hilpeyttä.

– Eräässä viestissä kirjoittaja purki turhautumistaan monin nokkelin sanakääntein ja sanojaan mitenkään säästelemättä. Yhtä sanaa jäin pureskelemaan hieman pidempään, koska en oikein ymmärtänyt ensin mikä oli kirjoittajan ydinviesti, kun hän kutsui minua muun muassa "pannunnuolijaksi".

– Heräsi ajatus, että kenties hän olisi halunnut minut uuteen Poliisit kokkaa tosi-TV -ohjelmaan. Tai sitten hän oli jyrkästi sitä vastaan. Mutta eipä aikaakaan kun minunkin pitkät piuhani yhdistyivät ja ymmärsin pannun olevan kirjoittajan hellittelynimi naisen alapäälle.

Kelloniemi kirjoittaa, että toiselle aikuiselle ihmiselle yksittäisten kuvien tai viestien lähettäminen ei ole rikos.

– Tosin se on hyvin ajattelematonta lähettää intiimejä kuvia tuntemattomille tai lähestyä suorasukaisesti sanallisestikaan.

Jos kuvia ja viestejä alkaa tulla päivittäin ja häirintätarkoituksessa voi kysymykseen tulla viestintärauhan rikkominen.

– Se ei ole enää hyväksyttävää. Kannattaa siis pitää mielessä, että rajansa kaikella.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.