Naisleijonilta vaaditaan puolivälierässä nappisuoritusta – Tshekki marssittaa jäälle kaksi kentällistä tähtipelaajia: "Heillä on kaikkien aikojen paras maajoukkue"

Naisleijonat kohtaa torstaina MM-kisojen puolivälierässä Tshekin. Päävalmentaja Pasi Mustosen mukaan illan vastus on parempi kuin ikinä aikaisemmin, joten Suomelta vaaditaan huippusuoritusta.

Tshekki on säväyttänyt turnauksessa, sillä joukkue voitti B-lohkon. Mustosen mukaan joukkueessa on erittäin paljon hyviä yksilöitä.

– Siellä on äärimmäisen paljon yksilötaitoa ja kaksi ketjua todella taitavia pelaajia. Tshekki ei ole koskaan ollut edes lähellä tuota tasoa – heillä on kaikkien aikojen paras maajoukkue, Mustonen analysoi MTV Urheilulle.

– He pelaavat hyvää ylivoimaa ja fiksua peliä sekä hyökkäävät todella railakkaasti. 

Mustonen myöntää, että Naisleijonilla on suuri vuori kiivettävänä.

– Tarvitaan huippupeli meiltä, että voimme voittaa. Tshekki ei ole ollut koskaan historiansa aikana lähelläkään tätä tasoa.

Tshekki marssittaa jäälle vahvimman mahdollisimman joukkueen, sillä se sai kaikki Pohjois-Amerikassa pelaavat tähdet mukaan Suomen MM-kisoihin. Pelaajia on muun muassa yliopistosarjoista ja osa tahkoo jopa naisten NHL:ää.

Suomen valmennus kävi keskiviikkona kaikki Tshekin ottelut läpi videolta. Naisleijonien tavoite on viedä vastustajan suurin vahvuus eli hyökkäyspeli pois.

– Jos Tshekkiä vastaan pelaa hidasta peliä ja he pääsevät hallitsemaan kiekkoa, moni joukkue on vaikeuksissa. 

– Meidän pitää pystyä pelaamaan samalla intensiteetillä kuin Venäjä-pelissä ja viedä aika pois kaverilta. Kun viemme pelin hallinnan ja hyökkäyspelin, Tshekin on vaikea pysäyttää meitä.

Kärkipelaajat pääsevät Tshekin kaatoon

Naisleijonat pelasi viimeisen alkusarjan ottelunsa tiistaina Kanadaa vastaan, jolloin tuloksena oli ruma 1-6-tappio. Lukemia synkensivät loukkaantumishuolet, sillä hyökkääjät Annina Rajahuhta ja Michelle Karvinen sekä ykkösmaalivahti Noora Räty joutuivat jättämään ottelun kesken.

Joukkueen lääkäri Karri Kirjasuo kuitenkin vahvisti keskiviikkona, että tapauksissa selvittiin säikähdyksellä. Kolmikko on siis kokoonpanossa Tshekkiä vastaan.

Mustonen pelkäsi Rajahuhdan tapauksessa aivotärähdystä. Helpotus on siis suuri.

– Näitä pelejä ei voi kolmella kentällä pelata. Mitalijoukkueet pelaavat 11 päivää seitsemän peliä. Jos joutuu pelaamaan kolmella ketjulla, se on ratkaisuvaiheessa kuolemaksi, Mustonen sanoi.

Hyökkääjien toipuminen pelikuntoon on iso asia, sillä maanantaina hyökkääjän tontilla paikkasi puolustaja Ronja Savolainen. Lahjakasta puolustajaa ei ymmärrettävistä syistä haluta ratkaisupelissä vähemmän tuttuun rooliin.

– Hän on Euroopan parhaita puolustajia, joten häntä tarvitaan ratkaisuvaiheessa, Mustonen selvensi.

Pudotuspelien ensimmäisestä ottelusta varmuudella pois on Sveitsiä vastaan aivotärähdyksen saanut Sanni Hakala. Poissaolo aiheuttaa pieniä viilauksia alempiin kenttiin, mutta kärkiketjut säilyvät päävalmentajan mukaan ennallaan.

Lue myös:

    Uusimmat