Naisleijonille huojentavia uutisia: Noora Räty ja kärkihyökkääjät selvisivät pienillä kolhuilla – "Näytti kyllä pahalta"

Suomen Naisleijonien jääkiekon MM-kisojen taivaalle tuli tiistaina synkkiä pilviä, kun hyökkääjät Michelle Karvinen ja Annina Rajahuhta sekä maalivahti Noora Räty jättivät Kanada-ottelun kesken. Joukkueen lääkäri Karri Kirjasuon mukaan syytä huoleen ei kuitenkaan ole.

Räty luisteli vaihtoon Kanadan murskavoittoon päättyneen ottelun toisessa erässä jalkaansa pidellen. Kolmannessa erässä Karvinen sai iskun käteensä ja joutui turvautumaan jääpussiin.

Kaikista hurjin oli kuitenkin Rajahuhdan tilanne: suomalaishyökkääjä kampitettiin ja hän lensi pää edellä laitaan. Rajahuhta talutettiin tuskaisena jäältä pois. Päävalmentaja Pasi Mustonen uskoi ottelun jälkeen, että hyökkääjä kärsii aivotärähdyksestä.

Keskiviikkona kantautui kuitenkin hyviä uutisia: koko kolmikko pystyy pelaamaan torstaina puolivälierässä Tshekkiä vastaan.

– Aivotärähdystä ei onneksi tullut, kyseessä on enemmänkin kolhu. Se (tilanne) näytti kyllä pahalta. Tilanne on silti oikein hyvä, joukkueen lääkäri Karri Kirjasuo vahvisti Rajahuhdan tilanteen MTV Urheilulle.

– Räty ja Karvinen ovat aivan pelikunnossa. Molemmilla oli vain varotoimenpiteitä, Kirjasuo kertoi syistä jättää peli kesken.

Naisleijonien riveistä pois on kuitenkin hyökkääjä Sanni Hakala, joka sai aivotärähdyksen Sveitsiä vastaan pelatussa ottelussa. Nelosketjussa töitä paiskinut Hakala ei pelaa Tshekkiä vastaan, mutta nähdäänkö hänet kentällä mahdollisissa mitalipeleissä?

– Sen aika näyttää. Toiveita on, että näin olisi. Nyt mennään päivä kerrallaan, mutta hänen tilanteensa on menossa parempaan päin. 

Naisleijonat on Kirjasuon mukaan säästynyt suuremmilta vammoilta, joten Tshekkiä vastaan liikkeelle lähtee tuore joukkue.

– Pientä kolhua tulee aina, kun pelataan kovia pelejä. Se kuitenkin kuuluu lajiin. Joukkue on hyvässä iskussa.

Naisleijonat kohtaa Tshekin puolivälierissä torstaina kello 19.30. Välierät pelataan lauantaina, mitalipelit sunnuntaina.

Lue myös:

    Uusimmat