Naisleijonat-luotsi Pasi Mustonen ennakoi jo tulevia ratkaisupelejä – "Tuolla suorituksella tulee kuokkaan"

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue avasi voittotilinsä myöhään keskiviikkoiltana MM-kilpailuissa Kanadan Calgaryssa, mutta päävalmentaja Pasi Mustonen näki peliesityksessä paljon korjattavaa. Suomi johti Venäjän olympiakomitean joukkuetta maalein 3–0 avauserän jälkeen, mutta ote herpaantui toisessa erässä.

Naisleijonat oli etevämpi lopulta 4–0 ja kohtaa myöhään torstai-iltana alkusarjan päätöspelissä Sveitsin.

– Puolivälierissä vastaan tulee todennäköisesti Tshekki, joka on astetta Venäjää kovempi. Tuolla suorituksella Tshekiltä tulee tukkaan. Se on selvä, Mustonen naulasi lehdistötilaisuudessa.

Maalivahti Anni Keisalan suoritus keräsi Mustosen kiitokset ja pelasti Suomen toisessa erässä. Avauserässä maalintekijöinä kunnostautuivat Susanna Tapani, Petra Nieminen ja Jenniina Nylund. Nieminen niittasi loppulukemat kolmannessa erässä.

– Jos pystymme pelaamaan tuollaisia eriä kuin mikä ensimmäinen oli, niin sitten olemme vahvoilla. Noilla kahdella viimeisellä erällä ei Tshekkiä kukisteta, Mustonen painotti.

Erilainen valmistautuminen

Turnauksen aluksi Suomi hävisi Kanadalle 3–5 ja Yhdysvalloille 0–3. Hyökkääjä Sanni Hakalan mukaan Naisleijonat muutti valmistautumista kolmanteen otteluun, joka pelattiin Calgaryn aikaa jo puolilta päivin. Myös Sveitsi kohdataan paikallista aikaa puolilta päivin.

– Sama valmistautuminen (Sveitsi-peliin). Hyvät alkujäät ja aikaisin hallille. Ulkona oli hyvä sää ja saimme happea, Hakala tuumi Suomen jääkiekkoliiton uutissivusto Leijonat.fin haastattelussa ja viittasi pääosin sisätiloissa vietettyyn kisamatkaan.

Suomen 2–0-johto haihtui Kanadaa vastaan toisessa erässä, Yhdysvallat tukevoitti johtoaan toisessa erässä, ja venäläisurheilijoiden ryhmäkin säikäytti. Hakala myönsi, että toiset erät pitää pelata nähtyä paremmin.

– Meidän pitää vain jatkaa omaa tekemistä. Venäjä varmasti puhui kopissa, että heidän pitää olla parempia ja pysyä vauhdissa. Meidän pitää pelata ehjä 60 minuuttia. Venäjä paransi, ja meiltä nousi jalka kaasulta.

Karviselle tuttu vastustaja

Suomen hyökkääjä Michelle Karvinen tuntee torstai-illan vastustajan Sveitsin erinomaisesti, koska hän pelasi viime kaudella Sveitsin naisten pääsarjassa ja edusti Luganoa.

– Sveitsi on hyvä joukkue, jota ei pidä aliarvioida kuten ei muitakaan tässä turnauksessa pelaavia joukkueita. Ei välttämättä nopeimmin luisteleva ryhmä, mutta kärsivällinen ja osaa käyttää tilanteet ja maalipaikat hyväkseen, Suomen konkariosastoon kuuluva hyökkääjä kertoi Suomen jääkiekkoliiton tiedotteessa.

– Meidän tulee olla valmiina otteluun ja pitää kiinni omasta pelisuunnitelmastamme. Peli voi kääntyä nopeasti mihin suuntaan vaan, jos emme ole hereillä.

MM-kilpailujen alkusarjat päättyvät torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaa. Pudotuspelit käynnistyvät viikonloppuna.