Naisleijonien voittotili napsahti komeasti auki – päävalmentaja Pasi Mustoselta tiukka viesti omilleen

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue sai vihdoin voittotilinsä auki Kanadassa Calgaryn MM-turnauksen kolmannessa pelissä. Venäjän olympiakomitean joukkue kaatui Suomen käsittelyssä selvin numeroin 4–0.

Murskaavista lukemista huolimatta päävalmentaja Pasi Mustonen nosti joukkueestaan yksittäisenä pelaajana esiin vain maalivahti Anni Keisalan. Yhden ottelun tauon jälkeen Suomen maalille palannut Keisala torjui ensimmäisen nollapelinsä aikuisten MM-tasolla. Kiekko pysähtyi hänen varusteisiinsa 13 kertaa.

– Erinomainen ensimmäinen erä ja varmaan kauden huonoin, luokaton toinen erä. Maalivahti Anni Keisala pelasti meidät. Oikeudenmukainen tulos kahden erän jälkeen olisi ollut 3–3, Mustonen analysoi Discoveryn tv-haastattelussa.

3–0-lukemat jo avauserässä latoneella Suomella ei ollut ottelussa varsinaista hätää, mutta Mustonen olisi halunnut nähdä joukkueeltaan enemmän.

– Aika tyypillistä nuorelle joukkueelle, ettei pystytä pelaamaan taktisesti oikein. Nuorelle joukkueelle käy helposti niin, että kopissa alkaa tanssit ja hymyilyttää. Peliote katosi täysin, Mustonen suomi omiaan.

Ykkösketju osui kolmesti

Yhden maalin avauserässä ja toisen taidokkaalla yksilösuorituksella kolmannessa tehnyt hyökkääjä Petra Nieminen oli tyytyväinen kolmesti osuneen ykkösketjun Nieminen–Susanna TapaniMichelle Karvinen peliin. Niemisen lisäksi Suomen maaleista vastasivat Tapani ja kolmosketjun Jenniina Nylund.

– Meidän kentältä ihan hyvä hyökkäyspeli. Saatiin paljon paikkoja ja kiva, että saatiin onnistumisia hyökkäyspäähän. Oli hyvä saada kovat pelit alle (Yhdysvaltoja ja Kanadaa vastaan), mutta sitä tempoa olisi pitänyt pystyä pitämään yllä koko peli, Nieminen mietti.

Suomi kohtaa MM-jäällä vielä Suomen aikaa torstai-iltana alkulohkon päätöspelissä Sveitsin. Suomi jatkaa pudotuspeleihin todennäköisesti lohkokolmosena.

– Kokemattomalla joukkueella on hankaluuksia pitää jänne, ja sen kanssa tehdään töitä. Pätkittäin pelataan loistavaa peliä, mutta se voi kadota milloin vain, mietti Mustonen kehityskohteita.