Naisleijonien päävalmentajalle jäi positiivinen maku avausottelun murskatappiosta huolimatta: "Meillä on ehkä maailman liikkuvin nelosketju"

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue avasi MM-kotikisat murskatappiolla 6-2 Yhdysvaltoja vastaan. Suomi pelasi ottelussa kaksi hyvää erää, mutta USA onnistui iskemään peräti viisi maalia kolmannessa erässä.

Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustoselle jäi positiivinen maku ottelusta murskatappiosta huolimatta.

– Lähdimme haastamaan luistelupelillä hallitsevaa olympia- ja MM-kultamitalistia. Halusimme tarjota viihtyisän ottelun MM-kisojen avauspäivänä, siinä mielestäni onnistuimme, Mustonen avasi ottelua MTV Urheilulle.

– Virheitä alkoi kuitenkin kertyä. Ensimmäinen erä oli erittäin hyvä. Toisessa erässä pätkittäin hyvää, mutta fakta on kuitenkin se, että siinä erässä rupesimme hukkaamaan kiekkoja. Meillä oli kolmannen erän alussa kaksi huippupaikkaa siirtyä kahden maalin johtoon, mutta niistä kun ei tehty, niin kaveri tuli rinnalle ja ohi. Parempi joukkue voitti, Mustonen jatkoi.

Mustonen muistutti, että maailman parhaita vastaan, ei riitä, jos pelaa vain sen 20 minuuttia hyvin. 

– Pitää vetää se 60 minuuttia sillä tavalla kuten ensimmäisessä erässä. Silloin me voitetaan, Mustonen totesi.

Mustosen mieltä lämmitti erityisesti nelosketjun suoritus. Ketjun 17-vuotias ensimmäisiä arvokisojaan aikuisten tasolla pelaava Elisa Holopainen onnistui maalinteossa heti avausottelussaan.

– Koko ketjun suoritus lämmitti mieltä. Meillä on ehkä maailman liikkuvin nelosketju. Sen pelaamista on tosi huikeaa katsottavaa. Se, minkälaiset näytöt ketju löi pöytään, heti ensimmäisessä MM-ottelussaan sai valmentajan melkein pyörtymään, Mustonen sanoi.

Suomi kohtaa seuraavaksi MM-kotikaukalossa lauantaina Venäjän.

Lue myös:

    Uusimmat