Naisleijonat nollasi Venäjän – sinetöi voiton jo avauserässä

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue otti ensimmäisen voittonsa jääkiekon MM-kisoissa Kanadassa kun se kaatoi Venäjän olympiakomitean joukkueen lukemin 4-0.

Suomi paketoi ottelun jo avauserässä, kun se viimeisteli kolme maalia. Maalinteon aloitti Susanna Tapani reilun kahdeksan minuutin jälkeen. Loistosyötön osumaan tarjoili Michelle Karvinen. Kaksikko oli myös luomassa Petra Niemisen illan ensimmäistä osumaa neljää minuuttia myöhemmin.

Ensimmäisiä MM-kisojaan pelaava Jenniina Nylund sinetöi ensimmäisen erän loppulukemat Noora Tuluksen syötöstä. Venäjän joukkue vaihtoi tässä kohtaa maalivahtia. Toisessa erässä ei osumia nähty.

Nieminen viimeisteli päätöserässä illan toisen maalinsa ja sinetöi loppulukemat 4-0. Maalivahti Anni Keisala merkkautti itselleen ottelusta nollapelin ja otti pelissä 13 torjuntaa.

Suomen viimeinen alkulohkon ottelu on luvassa torstaina, kun vastaan asettuu Sveitsi. Pudotuspelit käynnistyvät 28. elokuuta.